Bogdan Drăgoi: Creşterea salariilor se putea face şi am fi făcut-o

(photos.com)
Epoch Times România
03.05.2012

Ministrul interimar al Finanţelor, Bogdan Drăgoi, a arătat joi că revenirea salariilor "se putea face şi am fi făcut-o" , iar după negocierile cu FMI urma să fie dată o hotărâre prin care din iune să fie reîntregite salariile bugetarilor.

"Raportul care a însoţit proiectul de buget pe 2012 prevedea clar că dacă există posibilitatea, pensiile şi salariile vor fi mărite. Urma să dăm o hotărâre imediat după negocierile cu FMI prin care din iunie să mărim salariile", a precizat Drăgoi.

Acesta a precizat că pentru reîntregirea salariilor bugetarilor este nevoie de 1,5 miliarde de lei.

Potrivit lui Drăgoi, plecările din sistem au adus economii de 600 milioane de lei, iar diferenţa se va plăti din veniturile colectate.

Drăgoi a mai precizat că masa salarială nu va fi afectată cu această revenire.

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat joi că nu a găsit prevăzuţi, în niciun capitol bugetar al precedentului Guvern, bani pentru creşterea salariilor şi returnarea sumelor încasate ilegal din pensii.

”Negocierile cu FMI au început, sub coordonarea vicepremierului desemnat, Florin Georgescu. O să aflaţi şi de la domnia sa, situaţia e mult mai rea decât se afirma şi decât credeam, regret că în aceste zile miniştrii demişi continuă să rezolve probleme clientelare. Azi, când profesionişti ca Florin Georgescu, au început să se uite pe acte, pentru că din declaraţii sforăitoare ale foştilor demnitari rezulta că în România este lapte şi miere, că toate cămările Guvernului sunt atât de pline că nu mai pot fi ţinute, când Florin Georgescu a început să se uite pe hârtii, pe bugete, a rezultat foarte clar, că nici Guvernul Boc, nici Guvernul Ungureanu nicio secundă, în niciun loc, nu au prevăzut bani pentru reîntregirea salariilor, au prevăzut vorbe”, a declarat Ponta.

Ponta a mai precizat că în acest moment se negociază ca în scrisoarea de intenţie către FMI să se treacă atât restituirea banilor încasaţi "ilegal" de la pensionari, cât şi revenirea salariilor bugetarilor la nivelul din anul 2010.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor