Bogdan Drăgoi: Cei 5 mld.euro nu vor fi folosiţi pentru reîntregirea salariilor, ci pentru şocuri externe

Epoch Times România
01.05.2012

Ministrul interimar al Finanţelor, Bogdan Drăgoi, a declarat marţi că suma de 5 miliarde de euro din conturile MFP poate fi folosită pentru a face faţă unor posibile şocuri externe, dar nu pentru reîntregirea salariilor.

”Cei cinci miliarde euro pot fi folosiţi de România pentru a se proteja de şocuri externe, banii nu trebuie asociaţi cu creşterea salariilor. Acest buffer s-a creat de-a lungul timpului ca urmare a politicii prudente. Nu am spus că banii vor fi folosiţi pentru salarii. Rezerva este garantul, protecţia României care poate fi folosită în contextul în care nu s-ar putea împrumuta, şi nu pentru reîntregire”, a precizat Drăgoi la Realitatea TV.

Ministrul interimar al Finanţelor a declarat luni că există în conturile MFP 5 miliarde euro şi 7 miliarde lei şi sunt îndeplinite precondiţiile pentru a lua un miliard euro de la BM pentru completarea buffer-ului de finanţare.

Totodată, Drăgoi a mai spus că situaţia economică actuală permite revenirea salariilor bugetarilor, însă acest lucru este o decizie politică.

Acesta a adăugat că se poate discuta despre reducerea contribuţiilor sociale, dar şi acest lucru rămâne o opţiune politică.

”Este decizia lor politică, nu am de unde să ştiu. Vorbim de o politică care ţine de noul guvern. Reprezentanţii FMI şi CE sunt prezenţi, se vor discuta aceste lucruri”, a completat Drăgoi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor