Bogdan Drăgoi: Avem în conturile Ministerului Finanţelor 5 miliarde euro şi 7 miliarde lei

Epoch Times România
30.04.2012

Bogdan Drăgoi, ministrul interimar al Finanţelor Publice, a declarat luni că există în conturile MFP 5 miliarde euro şi 7 miliarde lei şi sunt îndeplinite precondiţiile pentru a lua un miliard euro de la BM pentru completarea buffer-ului de finanţare.

”Avem în conturile Ministerului Finanţelor Publice, la zi, 5 miliarde euro şi 7 miliarde lei. În plus, avem finalizate precondiţiile pentru intrarea în consiliul Băncii Mondiale, în mai, pentru atragerea a încă un miliard de euro pentru completarea acestui buffer de finanţare. Din punct de vedere al finanţării, un lucru de care m-am ocupat direct ca şi secretar de stat, înainte de a deveni ministru, am creat o curbă de dobânzi funcţională”, a precizat Drăgoi, înainte de întâlnirea liderilor USL cu delegaţia FMI, unde va face o informare despre situaţia macroeconomică.

Acesta a explicat că în ianuarie 2009 dobânzile erau de peste 14%, iar în acest moment s-a ajuns la 5-7%.

Creşterea economică estimată în primul trimestru este de 1,5%, potrivit ministrului interimar, care a adăugat că există premizele pentru susţinerea unei creşteri anuale de 1,5-2%.

Totodată, Drăgoi a mai spus că situaţia economică actuală permite revenirea salariilor bugetarilor, însă acest lucru este o decizie politică.

Acesta a adăugat că se poate discuta despre reducerea contribuţiilor sociale, dar şi acest lucru rămâne o opţiune politică.

”Este decizia lor politică, nu am de unde să ştiu. Vorbim de o politică care ţine de noul guvern. Reprezentanţii FMI şi CE sunt prezenţi, se vor discuta aceste lucruri”, a completat Drăgoi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor