Oligarhul Plahotniuc se retrage din Partidul Democrat. Doar temporar

Scena politică din Moldova e zguduită de adevărate "cataclisme". Vlad Filat a fost escortat de mascaţi la CNA iar Plahotniuc anunţă şi el că se retrage, temporar, din partid.
Vlad Filat şi Vladimir Plahotniuc (facebook.com / sergiu.mocanu)
Ana Ion
15.10.2015

Vladimir Plahotniuc se retrage din Partidul Democrat, dar nu de tot, ci până la clarificarea anchetei în cazul BEM, cunoscut opiniei publice din Moldova ca "jaful secolului".

Potrivit unimedia.info, Plahotniuc se autosuspendă din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDM, dar şi din cea de membru de partid, până la clarificarea anchetei în cazul BEM. Anunţul a fost făcut într-o postare pe Facebook.

„Având în vedere necesitatea ca ancheta în cazul BEM să fie în afara oricăror suspiciuni legate de eventuale influenţe externe instituţiilor de drept, dar având în vedere şi acuzaţiile care mi se aduc, chiar dacă nu au fost niciodată probate şi sunt nefondate, consider că este oportun să mă autosuspend din funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova. De asemenea, mă autosuspend din calitatea de membru de partid, până la clarificarea anchetei în cazul BEM”, a scris Plahotniuc, precizând că face acest gest pentru a nu afecta imaginea PDM.

„Nu am avut niciodată vreo implicare în acest caz, dar consider că e important ca în acest moment să fac acest demers, pentru a nu lăsa campaniile de manipulare să afecteze activitatea instituţiilor de drept, dar şi imaginea partidului din care fac parte. Am încredere că PDM va contribui la asigurarea stabilităţii actualei alianţe şi la menţinerea cursului european al Republicii Moldova. De responsabilitatea partidelor alianţei depinde evitarea alegerilor anticipate şi intrarea într-o criză politică extrem de complicată.”, a scris Plahotniuc.

Reamintim că în cursul zilei de astăzi, un alt deputat din partidul lui Plahotniuc, Igor Corman a renunţat la mandat, anunţând că urmează să se implice într-un mare proiect investiţional străin, pe care îl va prezenta în viitorul cât mai apropiat.

Tot astăzi, Parlamentul i-a retras imunitatea lui Vlad Filat, fost premier şi preşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, acesta fiind acuzat de implicare în furtul secolului. La scurtă vreme după ridicararea imunităţii, Filat a fost luat de mascaţi din sediul legislativului şi s-a dispus reţinerea sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor