Boc: Este sănătos pentru România ca tot ce este de centru-dreapta să se poată bate cu USL
alte articole
Preşedintele demisionar al PDL, Emil Boc, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă la finalul Colegiul Director Naţional al partidului, că "este sănătos pentru România ca tot ce este de centru-dreapta să se poată bate cu blocul de centru-stânga, reprezentat astăzi de USL", însă nu a dorit spună dacă din acestă formulă va face parte şi fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu.
Întrebat de ziarişti dacă PDL are intenţia, după ce îşi va alege noua structură de conducere, să se coaguleze cu celelalte forţe de centru-dreapta, în care să intre şi fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu, Emil Boc a răspuns: "Nu vă pot spune nimic pentru că nu a fost obiectul discuţiei. Am discutat astăzi de PDL, ce face el pentru a-şi desemna structura de conducere. Ce va face noua echipă de conducere, după ce va fi aleasă de Convenţia Naţională Extraordinară, ca strategie este o altă etapă".
"Eu cred că PDL trebuie să îşi desăvârşească ceea ce s-a stabilit în cadrul şedinţei de astăzi, după care, în cadrul strategiei pe care o va avea de urmat, evident că şi eu îmi voi expune un punct de vedere. Este sănătos pentru România ca tot ce este de centru-dreapta să se poată bate cu blocul de centru-stânga, reprezentat astăzi de USL. Cred că, practic, până în toamnă, vom asista la o asemenea bătălie politică, dar vom vedea asta după convenţie", a spus Boc.
Întrebat dacă Mihai-Răzvan Ungureanu ar putea reprezenta o soluţie prin înscrierea în PDL, Emil Boc a evitat un răspuns: "Nu îmi puneţi întrebări al căror răspuns nu îl cunosc şi nu ţine de mine. Am spus de foarte multe ori, şi rămân la acelaşi punct de vedere, că Mihai-Răzvan Ungureanu reprezintă un câştig pentru dreapta românească. În ce formă, unde şi cum se va putea găsi formula de coagulare sau de colaborare, rămâne de decis după decizia partidului".
Emil Boc a explicat că derogarea de vechime pentru cei care doresc să candideze la funcţiile de conducere în PDL s-a practicat şi la Convenţia anterioară a partidului, fiind o cutumă. În context el a admis că o persoană a cerut acestă derogare în cadrul şedinţei de duminică a Colegiului Director Naţional, însă nu a dorit să dezvăluie identitatea persoanei, subliniind că "nu are importanţă".