PDL a decis convocarea Consiliului Naţional de Coordonare

În cadrul Colegiul Director Naţional al partidului, PDL a decis, duminică convocarea Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) şi organizarea unei Convenţii Naţionale extraordinare a partidului pentru data de 30 iunie, a declarat preşedintele demisionar al PDL, Emil Boc, într-o conferinţă de presă la finalul CDN.
Fostul preşedinte al PDL, Emil Boc. (www.gov.ro)
Gina Zaragiu
17.06.2012

În cadrul Colegiul Director Naţional al partidului, PDL a decis, duminică convocarea Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) şi organizarea unei Convenţii Naţionale extraordinare a partidului pentru data de 30 iunie, a declarat preşedintele demisionar al PDL, Emil Boc, într-o conferinţă de presă la finalul CDN.

"Am hotărât convocarea Consiliului Naţional de Coordonare pentru marţi, 19 iunie, la ora 11,00, la Palatul Palatul Parlamentului. Am hotărât să propunem CNC organizarea Convenţiei Naţionale extraordinare a Partidului Democrat Liberal pentru 30 iunie 2012, Convenţie Naţională Extraordinară care să aleagă preşedintele PDL şi celelalte persoane care vor compune conducerea PDL. Numărul de delegaţi pe care-l vom propune marţi să se aprobe va fi de 1450", a notat Emil Boc.

În favoarea organizării convenţiei extraordinare s-au pronunţat 36 de membri ai Colegiului Director, iar 14 s-au pronunţat pentru alegerea unui directorat care să conducă partidul până la convenţia de anul viitor.

CDN a aprobat derogarea de vechime în vederea depunerii candidaturii la şefia partidului

La finalul Colegiului Director Naţional, Emil Boc a anunţat că a fost aprobată derogarea de vechime pentru cei care vor să candideze la funcţiile de conducere din partid, inclusiv pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii.

"Am aprobat derogarea de vechime. În consecinţă va putea candida o persoană care, la data la care trebuie să depună candidatura, are calitatea de membru PDL. Marţi (la Consiliul Naţional de Coordonare - n.r.) se va stabili calendarul depunerii candidaturilor pentru funcţia de preşedinte şi pentru celelalte funcţii din cadrul Biroului Permanent Naţional", a afirmat Emil Boc.

Conform preşedintelui demisionar al PDL, de organizarea Convenţiei extraordinare se va ocupa o comisie formată din reprezentanţi desemnaţi de primele nouă organizaţii judeţene ale PDL care au obţinut cel mai bun scor la alegerile locale.

"Va fi o comisie formată din nouă persoane care va coordona procesul de organizare al Convenţiei Naţionale extraordinare. Această comisie va fi formată dintr-un reprezentant de la primele nouă organizaţii câştigătoare în alegerile locale şi vă vom comunica aceste nume până marţi, la Consiliu (Consiliul Naţional de Coordonare - n.r.)", a a adăugat actualul lider al PDL.

Emil Boc a precizat că nu intenţionează să facă parte din comisia de organizare a Convenţiei extraordinare şi că nu va candida în cadrul alegerilor interne la vreo funcţie în conducerea PDL.

Emil Boc, Elena Udrea, Monica Macovei, Sever Voinescu, Teodor Paleologu, Roberta Anastase au fost printre cei 14 democrat-liberali care au votat pentru prelungirea până după alegerile generale a mandatului conducerii interimare a PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor