BMW Z4 GT3, prima victorie a sezonului în Campionatul de Anduranţă VLN

BMW Z4 GT3, BMW Team Schubert, VLN
BMW Z4 GT3, BMW Team Schubert, VLN (BMW Group)

BMW Z4 GT3 a înregistrat sâmbătă, la Nürburgring (Germania), un start foarte bun în Campionatul de Anduranţă VLN, iar sezonul 2013 a debutat în forţă pentru BMW Team Schubert, după ce echipa a câştigat a 38-a ediţie a Cursei DMV de patru ore.

BMW a obţinut astfel cea de-a 34-a victorie în clasamentul general al unei etape VLN, datorită succesului repurtat de Dirk Müller (Germania), Jörg Müller (Germania) şi Augusto Farfus (Brazilia), care au pilotat modelul BMW Z4 GT3 cu numărul de concurs 19.

Ocupând locul al treilea cu BMW Z4 GT3 (număr de concurs 20), maşina de culoare negru mat, Claudia Hürtgen (Germania), Jens Klingmann (Germania) şi Martin Tomczyk (Germania) au încheiat şi ei pe podium.

Cel care a avut onoarea de a trece linia de sosire - după patru ore şi 27 de tururi - a fost Dirk Müller, care a avut un avans de 15 secunde faţă de modelul Porsche înscris de Timbuli Racing.

Cu Jens Klingmann în cockpit, cea de-a doua maşină aliniată de BMW Team Schubert a ocupat locul al treilea, la doar 0,6 secunde de locul secund.

Echipa H&R Spezialfedern - Uwe Alzen (Germania), Philipp Wlazik (Germania) şi Alexander Margaritis (Germania) - a ocupat locul al cincilea în clasament. Cei trei piloţi s-au aflat la volanul BMW Z4 GT3 cu numărul de concurs 2.

Declaraţii de bucurie

"A fost un mod foarte frumos de a începe anul. M-am bucurat de fiecare tur parcurs cu BMW Z4 GT3", a declarat victorios pilotul Dirk Müller după încheierea cursei.

"Să revin pe Nordschleife la doi ani după victoria pe care am reuşit-o în cursa de 24 de ore şi să câştig din nou, aşa ceva este minunat. BMW Z4 GT3 este o maşină fantastică", a subliniat pilotul brazilian Augusto Farfus.

"Locurile întâi şi al treilea - este dificil să obţii mai mult la începutul unui sezon în VLN", a precizat Martin Tomczyk după cursă.

Ca şi Farfus, germanul Martin Tomczyk a venit la cursa de la Nürburgring direct de la sesiunea de teste de dinaintea stagiunii DTM 2013.

"Suntem foarte mulţumiţi, iar maşina a fost extrem de competitivă. Am savurat această participare", a adăugat Martin Tomczyk

"Nu ne-am fi aşteptat la aşa ceva chiar la începutul sezonului. A fost un start perfect", a precizat Claudia Hürtgen, uşor surprinsă de rezultatul excelent obţinut de BMW Team Schubert.

Cu numeroase trofee câştigate, dar şi ca marca preferată pentru echipele private, BMW are o lungă tradiţie în cursele de anduranţă pe Nürburgring.

Peste 200 de maşini au luat startul primei curse din noul sezon VLN, iar aproape un sfert dintre participanţi au utilizat diferite modele BMW.

Pe de altă parte, campionatul VLN a fost câştigat în ultimele 10 sezoane de şapte ori de modele BMW.