Blaga: Ponta doreşte alegeri înainte de termen pentru a ascunde situaţia economică proastă creată de USL

Vasile Blaga (www.gov.ro)
Epoch Times România
06.06.2012

Senatorul Vasile Blaga, şeful campaniei PDL pentru alegerile locale, susţine că premierul Victor Ponta şi Guvernul pe care-l conduce încearcă să organizeze alegerile parlamentare înainte de termen pentru a împinge dezbaterea bugetului pentru 2013 după data acestui scrutin. Potrivit lui Blaga, Ponta vrea în acest fel să ascundă situaţia economică proastă creată de USL.

"Am constatat cu profundă nemulţumire că Guvernul Ponta doreşte alegeri în octombrie. (...)Consider că manevra pe care o încearcă Victor Ponta urmăreşte să aducă alegerile parlamentare mai aproape şi să împingă dezbaterea bugetului pentru 2013 după alegerile parlamentare din toamnă. Victor Ponta doreşte, de fapt, să evite dezbaterea bugetului înainte de alegeri pentru că în bugetul pe 2013 se află adevărul despre situaţia economică proastă creată de USL şi despre costurile măsurilor anunţate de USL pentru anul următor", afirmă Vasile Blaga.

Şeful campaniei PDL pentru locale atrage atenţia că dovada faptului că măsurile anunţate de Ponta pe 2013 sunt nechibzuite şi imposibil de pus în practică va fi clară pentru toată lumea în bugetul de stat pentru anul viitor.

"Victor Ponta are datoria să lase alegerile din toamnă la locul lor, la termenul prevăzut de Constituţie. Îl avertizez pe Victor Ponta că bugetul de stat nu este o jucărie în mâna unui prim-ministru care îşi face calcule electorale. Bugetul de stat este un test pentru competenţa unui Guvern şi o probă de curaj pentru un prim-ministru care îşi asumă propriile decizii. Un prim-ministru care încearcă să ascundă bugetul, împiedicându-i pe români să-l cunoască la timp, poate fi un scamator trecător, dar nu un bărbat de stat", mai afirmă Vasile Blaga.

Premierul Victor Ponta a susţinut, duminică, la Bookfest, că organizarea alegerilor parlamentare în octombrie ţine de raţiune şi că devansarea scrutinului nu creează un avantaj pentru o anumită formaţiune politică, în plus ar fi un beneficiu pentru adoptarea bugetului de stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor