Biroul Permanent al Senatului a primit solicitarea ANI de revocare din funcţie a lui Mircea Dinescu
Biroul Permanent al Senatului a primit, marţi, solicitarea Agenţiei Naţionale de Integritate de revocare a lui Mircea Dinescu, din funcţia de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, a anunţat chestorul Ioan Chelaru.
ANI a transmis Parlamentului o cerere privind revocarea lui Mircea Dinescu din funcţia de membru al Colegiului CNSAS, după ce actul de constatare privind starea de incompatibilitate în care s-a aflat acesta a rămas definitiv pentru că nu a atacat la instanţa de contencios administrativ decizia inspectorilor de integritate.
Pe 3 februarie, ANI a constatat că Mircea Dinescu s-a aflat, începând cu 27 martie 2006, în stare de incompatibilitate, deoarece a deţinut concomitent funcţiile de membru al CNSAS şi administrator la două societăţi comerciale. În urma verificărilor efectuate şi a analizării informaţiilor şi documentelor transmise de instituţiile competente, ANI a descoperit că, începând cu 19 februarie 2004, Mircea Dinescu deţine funcţia de administrator unic la SC Agroindustriala SRL Giubega.
De asemenea, Mircea Dinescu a deţinut şi exercitat efectiv, în perioada 15 decembrie 2005 - 14 noiembrie 2008, funcţia de administrator unic al SC Grădina cu Vişini SRL.
SC Agroindustriala SRL Giubega şi SC Grădina cu Vişini SRL au desfăşurat activitate comercială în mod neîntrerupt şi au înregistrat, în perioada 2006 - 2008, venituri în sumă totală de 6.145.388 de lei şi profit de 2.058.010 de lei.
ANI menţionează că, în perioada 2006 - 2008, Dinescu a dobândit şi un venit net în cuantum total de 679.240 de lei din drepturi de proprietate intelectuală.
În altă ordine de idei, chestorul Ioan Chelaru a arătat că plenul Senatului este "extrem de încărcat", având de dezbătut foarte multe proiecte pe ordinea de zi.
"Probabil că şi mâine (miercuri - n.r.) va fi o zi extrem de grea. (...) Sperăm că activitatea Senatului va fi una obişnuită, în continuare, în sensul dinamizării procedurii de elaborare a legilor", a spus Chelaru.