Biden îl critică pe Netanyahu la un eveniment sponsorizat de George Soros

La un eveniment recent organizat de organizaţia J Street, care este finanţată de miliardarul George Soros, vicepreşedintele american l-a criticat pe premierul israelian pentru că a adoptat o serie de acţiuni politice care, în opinia lui, au împins Tel Aviv-ul pe un drum greşit.
Joe Biden
Joe Biden (Getty Images)

Vicepreşedintele american Joe Biden l-a criticat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu la un eveniment recent.

El l-a învinuit pe Netanyahu că a dus Israelul într-o direcţie greşită, conform AP. Discursul a fost susţinut la câteva ore după un atac terorist cu bombă asupra unui autobuz din Ierusalim, soldat cu 21 de răniţi.

În plus, Biden l-a criticat şi pe liderul palestinian Mahmoud Abbas pentru că nu a condamnat terorismul, dar cea mai mare parte a criticilor sale au fost îndreptate spre Netanyahu. De asemenea, vicepreşedintele american a declarat că nu este sigur cum ar putea Israelul să rămână atât evreiesc, cât şi democratic.

“Cred cu tărie că acţiunile guvernului din Israel în ultimii câţiva ani – expansiunea constantă şi sistematică a coloniilor, legalizarea avanposturilor, confiscările de terenuri [palestiniene] – ne îndreaptă şi, mai important, îndreaptă Israelul în direcţia greşită”, a susţinut Biden, conform Fox News.

El a precizat că în curând va exista un singur stat pentru palestinieni şi israelieni, în care evreii nu vor fi o majoritate.

Evenimentul la care a luat cuvântul Biden a fost organizat de J Street, care este finanţat de miliardarul american George Soros. J Street susţine că este un grup de susţinere pro-Israel, dar a fost acuzat de rabinul Jonathan Greenberg că “lucrează cu unele personaje cu adevărat dubioase”, conform The Hill. Greenberg a fost director politic pentru regiunea Midwest la American Israel Public Affairs Committee (AIPAC).

J Street a susţinut anumite persoane şi grupuri dubioase, inclusiv republicanul Gerry Connolly, care a apărat Frăţia Musulmană şi Hamas, şi Justiţie în Palestina, un grup implicat în mişcarea de boicotare, descurajare şi sancţionare a Israelului.