Biden îl critică pe Netanyahu la un eveniment sponsorizat de George Soros

La un eveniment recent organizat de organizaţia J Street, care este finanţată de miliardarul George Soros, vicepreşedintele american l-a criticat pe premierul israelian pentru că a adoptat o serie de acţiuni politice care, în opinia lui, au împins Tel Aviv-ul pe un drum greşit.
Joe Biden
Joe Biden (Getty Images)

Vicepreşedintele american Joe Biden l-a criticat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu la un eveniment recent.

El l-a învinuit pe Netanyahu că a dus Israelul într-o direcţie greşită, conform AP. Discursul a fost susţinut la câteva ore după un atac terorist cu bombă asupra unui autobuz din Ierusalim, soldat cu 21 de răniţi.

În plus, Biden l-a criticat şi pe liderul palestinian Mahmoud Abbas pentru că nu a condamnat terorismul, dar cea mai mare parte a criticilor sale au fost îndreptate spre Netanyahu. De asemenea, vicepreşedintele american a declarat că nu este sigur cum ar putea Israelul să rămână atât evreiesc, cât şi democratic.

“Cred cu tărie că acţiunile guvernului din Israel în ultimii câţiva ani – expansiunea constantă şi sistematică a coloniilor, legalizarea avanposturilor, confiscările de terenuri [palestiniene] – ne îndreaptă şi, mai important, îndreaptă Israelul în direcţia greşită”, a susţinut Biden, conform Fox News.

El a precizat că în curând va exista un singur stat pentru palestinieni şi israelieni, în care evreii nu vor fi o majoritate.

Evenimentul la care a luat cuvântul Biden a fost organizat de J Street, care este finanţat de miliardarul american George Soros. J Street susţine că este un grup de susţinere pro-Israel, dar a fost acuzat de rabinul Jonathan Greenberg că “lucrează cu unele personaje cu adevărat dubioase”, conform The Hill. Greenberg a fost director politic pentru regiunea Midwest la American Israel Public Affairs Committee (AIPAC).

J Street a susţinut anumite persoane şi grupuri dubioase, inclusiv republicanul Gerry Connolly, care a apărat Frăţia Musulmană şi Hamas, şi Justiţie în Palestina, un grup implicat în mişcarea de boicotare, descurajare şi sancţionare a Israelului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe