Abbas: Autoritatea Palestiniană la un pas de colaps

Preşedintele Autorităţii Palestiniene a avertizat Israelul că, dacă nu pune capăt operaţiunilor militare violente în teritoriile palestiniene ocupate, ar putea avea loc o revoltă sângeroasă. În plus, Abbas a avertizat că administraţia sa se află în pragul prăbuşirii.
Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.
Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas. (Captură Foto)

Preşedintele Mahmoud Abbas a avertizat că Autoritatea Palestiniană se află “în pragul prăbuşirii” pe măsură ce regimul israelian îşi continuă operaţiunile militare fatale în zonele din Cisiordania aflate sub monitorizarea administraţiei sale.

Într-un interviu cu postul de televiziune israelian Channel 2, Abbas a cerut premierului Benjamin Netanyahu să pună capăt raidurilor împotriva palestinienilor în Cisiordania, adăugând că, într-unul dintre cazuri, forţele Tel Aviv-ului chiar au ajuns “la pragul uşii locuinţei sale din Ramallah”.

Liderul palestinian a avertizat Israelul că va avea loc o “revoltă sângeroasă” dacă regimul din Tel Aviv nu va reuşi să pună capăt operaţiunilor sale militare din teritoriile palestiniene ocupate.

El a criticat armata israeliană pentru că refuză să schimbe informaţii cu privire la situaţia din teritoriile palestiniene.

Cisiordania a fost martora unui nou val de tensiuni între manifestanţii palestinieni şi forţele regimului israelian începând cu octombrie 2015.

În lunile recente, soldaţii israelieni şi-au intensificat campania împotriva palestinienilor, efectuând în mod constant raiduri asupra locuinţelor din oraşele din Cisiordania şi arestând un număr mare de palestinieni.

Abbas a mai criticat Israelul şi pentru încălcările constante ale Acordurilor de la Oslo, năvălind în oraşele palestiniene fără niciun fel de restricţii.

Între Israel şi Organizaţia de Eliberare a Palestinei au fost semnate acorduri în 1993 şi 1995 cu scopul de a rezolva conflictul palestiniano-israelian şi de a respecta dreptul palestinienilor la autodeterminare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe