Biden anunţă că va primi pază suplimentară din partea Secret Service. Ar putea face o declaraţie vineri seară

Biden va primi protecţie suplimentară de la Secret Service la Wilmington, unde ar putea rosti un discurs
Vicepresedintele american Joe Biden.
Vicepresedintele american Joe Biden. (MASSOUD HOSSAINI / AFP / Getty Images)
A.P.
06.11.2020

Candidatul Partidului Democrat la preşedinţia SUA, Joe Biden, a anunţat că va primi protecţie suplimentară din partea agenţiei americane însărcinate cu paza oficialilor, celebrul Secret Service, vineri, în Wilmington, statul Delaware, unde plănuieşte să rămână încă o zi pentru un posibil discurs foarte important, potrivit presei locale, transmite DPA.

Biden va primi protecţie suplimentară din partea Secret Service pentru a rămâne la Chase Center din Wilmington, unde îşi are în prezent sediul împreună cu echipa sa, sub protecţia agenţilor Secret Service, scrie Washington Post, citând surse anonime.

În ultimele zile, presa mainstream americană a acreditat ideea că susţinătorii lui Donald Trump ar putea iniţia violenţe pentru a-l susţine pe preşedintele american la putere. Cu toate acestea, SUA a fost scena unor revolte îndelungate în marile oraşe americane, organizate de stânga radicală americană (organizaţii precum Antifa şi Liberation Road, unele dintre ele legate de agenţi de influenţă ai Chinei în SUA). În vară, susţinători ai lui Joe Biden au adresat o scrisoare publică şefului statului major american, gen Mark Milley, cerându-i să intervină cu armata pentru a-l scoate pe Trump din Casa Albă după alegeri.

Potrivit wapo, agenţi suplimentari vor fi desfăşuraţi la Chace Center pentru a menţine un dispozitiv de securitate sporit în incintă începând de vineri, deoarece Biden se pregăteşte să rostească un discurs foarte important.

Conform wapo, o purtătoare de cuvânt a Secret Service a afirmat că nu va face comentarii cu privire la măsurile anunţate.

Donald Trump a acuzat joi, într-un discurs televizat, fraude electorale şi a subliniat că avocaţii săi au depus plângeri în mai multe state, cerând renumărarea voturilor.

Rudolf Giuliani, avocatul şi apropiatul lui Donald Trump, a anunţat pe 4 noiembrie într-o conferinţă de presă că va depune plângeri cerând renumărarea voturilor, acuzând democraţii de coruperea procesului electoral.

Alegerile prezidenţiale extrem de strânse din SUA nu au încă un câştigător, numărarea voturilor continuând în state-cheie precum Georgia şi Pennsylvania, care ar putea înclina decisiv balanţa în lupta pentru Casa Albă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor