Managerul campaniei lui Trump: Voturile din statul Wisconsin ar putea fi renumărate

Bill Stepien
Bill Stepien (Saul Loeb/AFP/Getty Images)
Jack Phillips
04.11.2020

Bill Stepien, directorul de campanie al preşedintelui Donald Trump, a declarat că statul Wisconsin - care ar putea fi decis la diferenţă de câteva mii de voturi - s-ar putea îndrepta către o renumărare a voturilor.

Stepien a declarat reporterilor, într-o conferinţă de presă, miercuri, că statul Wisconsin, dar şi alte state se află într-o zonă „de renumărare”, adăugând că deocamdată cursa este „strânsă”, cu o marjă de „1 la sută”.

Între timp, personalul de campanie este încrezător că Trump va câştiga totuşi statul Nevada când se vor contabiliza toate „buletinele de vot legale”, a adăugat Stepien. „Dacă numărăm toate buletinele de vot legale, preşedintele câştigă”, a spus el.

Decizia pentru renumărare a început să fie luată în considerare după ce Donald Trump a scris pe Twitter că este „FOARTE CIUDAT” că voturile au început să curgă pentru contradandidatul său, Joe Biden, după ce preşedintele "conducea, adesea solid, în multe state cheie, în aproape toate cazurile conduse şi controlate de democraţi”.

Între timp, Trump a spus la începutul zilei că este posibil ca alegerile „să ajungă la Curtea Supremă a SUA. Vrem ca votul să înceteze.” - referindu-se la voturile care sunt primite după ora închiderii alegerilor, prin poştă.

„Nu vrem să găsească buletinele de vot la ora 4 dimineaţa şi să le adauge pe listă”, le-a spus Trump susţinătorilor de la Casa Albă, sugerând că ar putea avea loc fraude electorale.

"Dacă preşedintele va respecta ameninţarea făcută - de a merge în instanţă pentru a încerca să împiedice intabularea corectă a voturilor, avem echipe legale care sunt gata să se desfăşoare pentru a rezista acestui efort", a declarat Jen O'Malley Dillon, manager de campanie pentru tăbăra Biden, în urma comentariului lui Trump. „Şi vor birui”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor