Bergman: După Oksana Ionova vor urma şi alte arestări

Oksana Ionova, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie a Băncii Republicane Transnistrene a fost reţinută de KGB-ul din Transnistria, fiind acuzată de deturnare de fonduri în proporţii deosebit de mari, dar şi de întrebuinţarea ilegală a ajutorului umanitar alocat Transnistriei de către Federaţia Rusă, în valoare de cca 160 milioane de ruble.

Potrivit Ria Novosti, la data de 13 martie, Oksana Ionova a fost reţinută de KGB-ul transnistrean pentru 72 de ore. În prezent ea aşteaptă decizia instanţei de judecată.

Faptul arestării fostului preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii transnistrene i-a speriat pe mulţi politicieni de la Chişinău şi Tiraspol, dar şi din Federaţia Rusă. De aceasta părere este Mihail Bergman, reprezentantul special al Transnistriei la Moscova.

Mai mult decât atât, Mihail Bergman a precizat că arestările vor continua.

"După ce a fost reţinută Oksana Ionova, mulţi politicieni din Moldova, regiunea transnistreană, dar şi din Federaţia Rusă s-au speriat. Nu vreau să dau nume, pentru că ancheta este în desfăşurare. Doamna Ionova nu este prima. După ea vor urma şi alte arestări, pentru că prin intermediul Gazprombank au fost transferate şi spălate sume enorme de bani", a explicat reprezentantul special al Transnistriei la Moscova.

Referindu-se la autonomia regiunii transnistrene, Mihail Bergman a declarat că singura soluţie este independenţa.

"Transnistria are nevoie de autonomie. Astăzi, acest lucru este însă imposibil. De ce? Pentru că a crescut o nouă generaţie, generaţie care a crescut în altă societate. De aceea, trebuie să fie o republică separată, toate structurile guvernamentale trebuie să fie independente. O simplă autonomie, nu mai poate fi", a conchis acesta.

Precizăm că, Mihail Bergman a fost numit reprezentant special al Tiraspolului în Federaţia Rusă săptămâna trecută, din dorinţa lui Şevciuk de a face lumină asupra actelor de corupţie din perioada lui Igor Smirnov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe