Beijingul avertizează Washingtonul în legătură cu manevrele militare efectuate de SUA şi Coreea de Sud

Armata chineză a emis un avertisment către un bombardier american B-1 ce zbura miercuri deasupra Mării Chinei de Est, pe fondul amplificării tensiunilor din regiune, au declarat doi oficiali americani pentru Fox News.
Bombardier american B-1B.
Bombardier american B-1B. (Captură Foto)

Beijingul a declarat că bombardierul american zbura în spaţiul aerian internaţional. Oficialii americani au precizat la rândul lor pentru Fox News că bombardierul se afla în spaţiul aerian şi că acesta şi-a continuat misiunea – deşi fără avionul său însoţitor.

Fox News a aflat că două bombardiere americane B-1 trebuiau miercuri să înceapă o misiune de patrulare din Guam spre Peninsula Coreeană, ca parte a exerciţiilor militare cu sud-coreenii, la câteva ore după ce Coreea de Nord a eşuat să lanseze o rachetă.

Însă doar un bombardier B-1 a reuşit să decoleze, celălalt fiind ţinut la sol din cauza unor probleme de întreţinere.

Chinezii au transmis un avertisment prin frecvenţa radio de urgenţă, potivit declaraţiilor unui oficial. Incidentul a avut loc în momentul în care bombardierul zbura la 112 km sud-vest de insula sud-coreană Jeju.

Între timp, secretarul american al Apărării, Jim Mattis, şi Şeful Statului Major al armatei americane, generalul Joseph Dunford, s-au adresat miercuri legiuitorilor de la Capitol Hill în legătură cu bugetul apărării şi criza actuală cu care se confruntă armata americană în ceea ce priveşte condiţiile de pregătire.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe