BEC a stabilit ordinea prezidenţiabililor pe buletinele de vot

Biroul Electoral Central ,(BEC), sediul Central
Biroul Electoral Central ,(BEC), sediul Central (Epoch Times România)

Biroul Electoral Central a stabilit marţi, prin tragere la sorţi, ordinea de înscriere a candidaţilor la preşedinţie şi a semnelor electorale pe buletinele de vot.

Primul pe buletinele de vot va fi prezidenţiabilul UDMR, Kelemen Hunor (UDMR), urmat de Klaus Iohannis, candidatul ACL-ului. Pe poziţia a treia este Dan Diaconescu (Partidul Poporului - Dan Diaconescu), urmat de Victor Ponta (PSD-PC-UNPR).

Ponta este urmat de William Brânză, de la Partidul Ecologist Român şi de Elena Udrea (PMP) pe poziţia a şasea.

Pe poziţia a opta se găseşte fostul director SIE Teodor Meleşcanu, care candidează ca independent, urmat de Gheorghe Funar (independent) şi de Zsolt Szilagyi (Partidului Popular Maghiar din Transilvania).

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, de asemenea candidat independent, va ocupa poziţia a unsprezecea. Poziţia a doisprezecea este ocupată de Constantin Rotaru (Partidul Alianţa Socialistă), urmat de Călin Popescu Tăriceanu, poziţia a treisprezecea. Lista este încheiată de Corneliu Vadim Tudor de la Partidul România Mare.

Candidaturile şi semnele electorale ale celor 14 politicieni înscrişi în alegerile prezidenţiale au rămas definitive începând de duminică după ce toate contestaţiile dezbătute de CCR au fost respinse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne