Macovei şi-a depus candidatura: "Dacă toţi cei care cred în mine mă votează în primul tur, voi câştiga"

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Monica Macovei şi-a depus candidatura pentru preşedinţie la Biroul Electoral Central. Fostul ministru al Justiţie le-a mulţumit celor care au ajutat-o să strângă cele peste 300.000 de semnături şi şi-a exprimat convingerea că, sprijinită de cetăţeni, poate învinge.

"Am depus semnăturile, peste 300.000. Mulţumesc oamenilor care m-au sprijinit", a declarat Monica Macovei.

Fostul Ministru al Justiţiei a adăugat că îşi doreşte să fie "angajatul Românilor", un garant al siguranţei naţionale, un preşedinte care să conducă ţară înspre direcţia Vest şi care să le redea cetăţenilor demnitatea pierdută.

"Candidez pentru că nu mai merge aşa. (...) Candidez pentru că vreau să fiu angajatul vostru, şi nu un tartor peste ţară. Candidez pentru că vreau ca România să rămână pe direcţia VEST, să garantez siguranţa naţională a ţării noastre. Candidez pentru că vreau să ne luăm înapoi banii furaţi. Toate privatizările şi contractele cu statul din ultimii 25 de ani vor fi cercetate. Vreau ca Parlamentul să-şi reducă cu 50% cheltuielile. Un stat sărac nu poate susţine un Parlament bogat", a mai precizat Monica Macovei.

"Voi susţine ca toţi românii din ţară şi din străinătate să poată vota electronic sau prin corespondenţă. Românii din diaspora sunt parte a naţiunii noastre", a mai promis europarlamentarul Macovei, adăugând că ţara nu mai poate continua aşa.

"Medicii pleacă, mii de români pleacă, investitorii pleacă. Ne afundăm în mizerie. Demnitatea noastră este călcată în picioare!", a subliniat Macovei.

Totodată, Monica Macovei a adus la BEC şi două cadouri pentru contra-candidaţii săi: o pungă de pop-corn şi o oglindă pentru Johannis:

"Am aici pentru Micul Ceauşescu de la Palatul Victoria o pungă de pop-corn, ca să mă poată urmări cu atenţie, oricum nu face nimic ca prim-ministru, dar şi o oglindă pentru dl Johannis, ca să se uite în ea şi să vadă cum arată un om care vrea să fie preşedinte fără să aibă nimic de spus", a declarat Macovei.

În finalul alocuţiunii sale, Monica Macovei a făcut un apel către electorat, cerându-le încrederea şi votul, din primul tur:

"Împreună îi putem bate. Voi sunteţi speranţa mea, iar eu sunt speranţa voastră. Dacă toţi cei care cred în mine mă votează în primul tur, voi câştiga. Şi David l-a bătut pe Goliath", şi-a încheiat Monica Macovei discursul de presă.