BCR reduce dobânda la noile credite de nevoi personale

Banca Comercială Română.
Banca Comercială Română. (Oana Moisescu / Epoch Times)

Începând de la sfârşitul săptămanii trecute, Banca Comercială Romană (BCR) a redus dobânda la creditele nou acordate de nevoi personale cu până la 2 puncte procentuale, a anunţat luni banca.

„Dobânzile la creditele de nevoi personale în lei nou acordate încep de la 13,5%, dobânda este fixă pe toată perioadă de creditare pentru creditele în lei. În plus, clienţii care îşi refinantează la BCR creditele de la alte bănci sau încasează salariul într-un cont curent BCR beneficiază şi de o reducere cu 100% a comisionul de analiză a dosarului de credit”, a declarat Andrew Gerber, director executiv Directia Managementul Produselor Retail, BCR.

Asigurarea de viaţă este oferită gratuit şi opţional, contra cost, clienţii pot beneficia de asigurare de şomaj care presupune ca, în cazul în care clientul intră în şomaj, banca plăteşte până la 24 de rate lunare.

Documentaţia creditului este în continuare simplificată, fiind solicitate doar trei acte, respectiv fişă fiscală aferentă anului precedent, adeverinţă de salariu / extras de cont curent sau card BCR, o factură de utilităţi recentă.

De exemplu, pentru un client care încasează salariul prin BCR, pentru un credit de nevoi personale în valoare totală de 15.000 lei acordat pe o perioada 5 ani, rata lunară este de doar 353 lei (DAE = 15,55%).

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil.