BCR investeşte 2 milioane de euro în reţeaua de ghişee automate

Banca Comercială Română. (Oana Moisescu / Epoch Times)
Epoch Times România
21.11.2012

Banca Comercială Romană (BCR) extinde conceptul de Self Service prin instalarea unei reţele de 400 de ghişee automate, valoarea investiţiei ridicandu-se la circa 2 milioane euro, a anunţat miercuri banca.

"BCR a derulat cel mai ambiţios plan de dezvoltare a unei reţele de Self Service – Cash In dintre toate băncile româneşti. Am reuşit instalarea şi punerea în funcţiune a celor 400 de ghişee automate într-o perioadă de timp extrem de scurtă. Printre principalele avantaje ale utilizării ghişeelor automate se numără rapiditatea în efectuarea tranzacţiilor, durata unei operaţiuni reducându-se de la circa 4 minute la mai puţin de 40 de secunde", a declarat Bogdan Marin, director executiv Direcţia Managementul Canalelor Retail, BCR.

BCR precizează că ghişeele automate sunt echipamente cu autoservire destinate persoanelor fizice clienţi BCR, iar tranzacţiile se efectuează exclusiv în lei, numai cu bancnote.

Potrivit băncii, de la punerea în funcţiune a reţelei de 400 de aparate se observă că 20% din operaţiuni sunt efectuate prin intermediul ghişeelor bancare iar din punct de vedere al tranzacţiilor efectuate 50% reprezintă plăţi facturi iar 50% alimentări cont în vederea plaţilor de rate credit/cont curent.

"Pe întreaga reţea de aparate care acceptă numerar estimăm un număr de aproximativ 500.000 tranzacţii până la sfarşitul anului. Suntem convinşi că în scurt timp cel puţin 50% din tranzacţii se vor efectua prin intermediul echipamentelor", a adaugat Bogdan Marin.

BCR dispune în prezent de un număr de aproape 640 de aparate – Cash In, şi anume 400 de APT (ghişeu automat), 70 de Masini multifuncţionale şi 167 de Automate de schimb valutar. Totodată, banca are instalate şi aproape 2.500 de aparate – Cash Out.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor