Băsescu: Parlamentul este pulbere din punct de vedere al credibilităţii din cauza DNA

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

În momentul de faţă Parlamentul "este pulbere din punct de vedere al credibilităţii" ca urmare a campaniei duse de Direcţia Naţională Anticorupţie, instituţie condusă de Laura Codruţa Kovesi, a declarat luni seară, la România Tv, fostul preşedinte Traian Băsescu.

"A fost o politică continuă a DNA în 2015 şi începutul lui 2016 să pună Parlamentul în ansamblul lui într-o lumină extrem de proastă, iar astăzi orice român întrebi apreciază global parlamentul: "Nişte hoţi". Această moştenire de lipsă de credibilitate se va transfera la Parlamentul următor. Nu se răsuceşte butonul pe 11 decembrie şi vom avea un Parlament în care oamenii să aibă încredere", a declarat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Deşi este convins că există parlamentari corupţi, fostul preşedinte a subliniat că situaţia nu trebuie generalizată.

"Marea majoritate a parlamentarilor ştiu cum s-au finanţat campaniile electorale şi că sumele cheltuite în campanie au fost mai mari decât cele declarate. A fost o etapă. Asta era etapa tranziţiei. De aceea, cererile cu o mare cadenţă de arestări de parlamentari au dus la o blocare a Parlamentului. Uitaţi-vă că nu au curaj să facă cele 41 de modificări la Codul penal şi Codul de Procedură Penală, deşi Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale 41 de articole", a adăugat Traian Băsescu.