Băsescu: Oprea, împins într-o capcană teribilă. Nu înţeleg cum poate fi acuzat de omor din culpă

PSD a votat la comandă politică şi l-a împins pe fostul vicepremier Gabriel Oprea într-o capcană teribilă, este de părere liderul PMP, Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Votul dat în cazul lui Gabriel Oprea, graţie căruia a scăpat de urmărirea penală în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, a fost o "capcană teribilă" în care a căzut atât fostul vicepremier, cât şi Parlamentul, a opinat miercuri seară, la România Tv, fostul preşedinte Traian Băsescu.

"A fost o mare capcană şi o mare prostie. În capcană a picat Gabriel Oprea care a cerut să nu dea un vot în favoarea urmăririi penale, el trebuia să ceară vot în favoarea urmăririi penale. Şi a doua capcană a fost cea pe care a executat-o PSD-ul. Uitaţi-vă că sunt zile în şir de când nu se mai poate face cvorum, eh, a venit PSD-ul în păr şi a votat la comandă.

Sunt convins că a fost o comandă politică: 'veniţi, votaţi să nu se îngăduie începerea urmăririi penale', împingându-l pe Gabriel Oprea într-o capcană teribilă.

Soluţia corectă aici era: 'da, începeţi urmărirea penală'. Era cererea Senatului să înceapă urmărirea penală. Asta era decizia corectă, pentru că reversul este ce vedem azi, Parlamentul demonizat, Gabriel Oprea titlu de campanie pe modelul: corupţia ucide", a declarat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Liderul PMP a mai remarcat că "acum oamenii sunt invitaţi să iasă în stradă pentru votul pe care l-a dat Senatul", care i-a făcut "un deserviciu uriaş lui Gabriel Oprea".

"Gabriel Oprea a fost acuzat pentru abuz în serviciu, urmare a accidentului care l-a avut ca victimă pe agentul Gigină - Dumnezeu să-l ierte! Nu înţeleg cum pasagerul poate fi acuzat de omor din culpă. Cred că e primul caz în care pasagerul unui autoturism este acuzat de omor din culpă. Şi aici cred că este o exagerare", a adăugat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne