Băsescu, mesaj către politicieni: Când era premier, Tăriceanu a jucat ţara la ruletă. N-ar trebui să repetăm scenariul

"Nu jucaţi ţara la ruleta sau la păcănele, să vedeţi dacă iese", a fost mesajul transmis politicienilor de fostul preşedinte Traian Băsescu, în prezent lider al partidului Mişcarea Populară.
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Creşterea salariului minim pe economie de la 1 mai 2016, decizie luată de Guvernul Cioloş în urma negocierilor cu sindicatele şi patronatele, este o greşeală, a afirmat Traian Băsescu, într-o intervenţie la postul B1 Tv.

"România face simultan două operaţiuni: reducere de fiscalitate şi creştere de venituri pentru populaţie. Sunt ca două trenuri care sunt pe aceeaşi linie, şi merg în direcţii contrare, iar coliziunea va fi cumplită. De aceea am propus, nu anularea ci suspendarea tuturor facilităţilor propuse să intre în vigoare la 1 ianuarie, precum şi creşterea salariului minim pe economie până la mijlocul anului 2016, să vedem ce se întâmplă.

Este o chestie, dacă vreţi de om care a mai văzut ţara asta trecând printr-o criză după iresponsabilitatea dărilor către populaţie din 2007-2008, făcută de Tăriceanu, şi n-aş vrea ca România să repete scenariul. Ce se va întâmpla, vom vedea", a declarat Traian Băsescu.

Fostul şef de stat susţine că, primul lucru pe care trebuie să-l facă politicienii, este să fie prudenţi când vine vorba de ţara lor pentru că nu te poţi juca cu ţara "cum joci la poker sau la păcănele".

"O ţară nu poţi s-o joci la păcănele să vezi ce iese din măsurile propuse. Când e vorba de viitorul unei ţări şi echilibrele macroeconomice să fii totdeauna prudent, să faci lucrurile pas cu pas. Eu cred că aici se greşeşte, iar preşedintele Iohannis care are deviza "pas cu pas" ar trebui să privească mai atent, şi la măririle de salarii pentru demnitari, şi la măririle de pensii pe care le-a promulgat, şi la toate celelalte facilităţi fiscale pe care le-a promulgat.

Este uşor să spui "pas cu pas", dar e greu pentru politicienii de azi şi pentru guvernul tehnocrat să nu joace ţara la ruletă. Eu nu spun că nu vor ieşi lucrurile, s-ar putea să le iasă. Dar cum îţi permiţi să joci o ţară, să vedem dacă iese", a subliniat Traian Băsescu.

Potrivit politicianului, o ţară trebuie tratată cu prudenţă, aşa cum spunea preşedintele Iohannis, pas cu pas. Dacă ar fi fost după el, Băsescu susţine că ar fi redus fiscalitatea, mai puţin TVA-ul, vedea ce se întâmplă în 3 luni, dacă era bine poate dădea drumul şi la TVA, dacă era bine la 6 luni dădea drumul şi la pensiile speciale şi apoi şi la alte măsuri.

"Nu discut lipsa de oportunitate a pensiilor speciale, sunt legi. Dar cred că ţara este jucată la ruletă şi s-ar putea să nu iasă, iar mesajul meu de astăzi este exact în acest sens. Nu jucaţi ţara la ruletă sau la păcănele, să vedeţi dacă iese. Mai bine luaţi lucrurile cu prudenţă, pentru că o greşeală majoră odată făcută, să ştiţi că nu plătesc politicienii, nu va plăti nici Iohannis, el rămâne tot cu salariul de 3000 de euro, rămâne şi cu cele 6 case de la Sibiu, rămâne şi cu casa de la Miami, nu i le ia nimeni.

Lucrurile rele nu se vor întâmpla politicienilor, ci românilor. Românii au o experienţă, ce-au tras, după ce un premier ca Tăriceanu a jucat ţara la ruletă, în 2007 şi 2008. N-ar trebui să repetăm scenariul", a concluzionat preşedintele Mişcării Populare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne