Băsescu l-a înlocuit pe Ciuhandu de la conducerea PNŢCD!?

Gheorghe Ciuhandu, cel mai important şi cunoscut membru al PNŢCD în ultimii 10-12 ani, a fost înlăturat de la conducerea filialei judeţene Timiş şi anunţat că a devenit simplu membru ţărănist.
Sediul PNTCD Timisoara (Bogdan Florescu - Epoch Times Romania)
Bogdan Costea
06.08.2012

Gheorghe Ciuhandu, cel mai important şi cunoscut membru al PNŢCD în ultimii 10-12 ani, de când partidul readus la viaţă în 1990 de Corneliu Coposu şi Ion Raţiu a ieşit mai întâi de la guvernare, apoi din Parlament şi, în final, din aproape toate structurile administrative locale, a fost înlăturat de la conducerea filialei judeţene Timiş şi anunţat că a devenit simplu membru ţărănist.

Preşedintele partidului, Aurelian Pavelescu, îi reproşează erori electorale şi rezultatele foarte slabe la alegerile locale, însă se pare că motivul real al deciziei este acela că Ciuhandu a ignorant “linia” trasată de Pavelescu, aceea ca PNŢCD să nu recomande şi să nu sprijine în vreun fel participarea la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. Pavelescu a spus în mai multe rânduri că îşi doreşte o alianţă electorală cu PDL pentru ca PNŢCD să aibă totuşi câţiva reprezentanţi în Parlament sau măcar în câteva consilii locale, dar Ciuhandu i-a îndemnat pe simpatizanţii PNŢCD să voteze după bunul plac la referendum.

Timp de 17 ani, Ciuhandu a fost unul dintre cei mai importanţi membrii PNŢCD din România, el conducând PNŢCD Timiş în perioada 1995–2005 şi 2007-2012, pentru ca între anii 2005-2007 să fie chiar preşedintele PNŢCD la nivel naţional. De asemenea, a fost unul dintre extrem de puţinii primari din oraşe reşedinţă de judeţ care a avut patru mandate consecutive (1996, 2000, 2004, 2008), pentru ca în 2012 să nu mai candideze.

Căderea Timişoarei”, motiv de schimbare

PNŢCD a pierdut şi scaunul de primar şi mandatele de consilieri judeţeni în oraşul de pe Bega, “căderea Timişoarei” însemnând, de fapt, pierderea ultimului pol de influenţă din România al unui membru PNŢCD. Preşedintele Pavelescu, spune că acest lucru a cântărit foarte mult în decizia luată. „La Timişoara s-au făcut tot felul de erori. I-am recomandat să facă o alianţă electorală cu PDL. Dacă se făcea, în momentul de faţă aveam şi consilieri judeţeni. Gândiţi-vă că partidul nu are niciun consilier judeţean. Nu puteam accepta strategii personale riscante. Miza este supravieţuirea partidului”, explică Aurelian Pavelescu. În plus, mai spune acesta, lipsa listelor electorale din Lugoj a constituit o gravă greşeală a organizaţiei judeţene.

Potrivit lui Aurelian Pavelescu, un alt motiv de înlocuire a lui Gheorghe Ciuhandu a fost orgoliul acestuia de a nu se supune unei decizii luate în conducerea centrală a partidului. Recent, conducerea partidului a hotărât boicotarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. În ciuda acestei hotărâri, fostul edil al Timişoarei a declarat că va participa la referendum şi i-a îndemnat de simpatizanţii ţărănişti să voteze după bunul plac: „În Biroul Politic Naţional a fost votată decizia de a boicota referendumul. Domnul Ciuhandu s-a exprimat în interiorul partidului în afară acestei decizii. Pentru liderii de filială, însă, hotărârile BPN sunt obligatorii. Domnul Ciuhandu nu a înţeles că a fi membru de partid presupune respectarea deciziilor”.

Aurelian Pavelescu a invocat realizarea unui parteneriat politic pentru alegerile parlamentare de la sfârşitul anului. „Referendumul nu a fost doar o acţiune politică a partidului. A fost şi un test, un prim pas spre o alianţă electorală de dreapta cu PDL, Noua Republică sau Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta a domnului Ungureanu”.

În Biroul Politic Naţional a fost votată decizia de a boicota referendumul. Domnul Ciuhandu s-a exprimat în interiorul partidului în afară acestei decizii. Domnul Ciuhandu nu a înţeles că a fi membru de partid presupune respectarea deciziilor

Schimbarea a venit pe fax

PNŢCD Timiş a primit un document semnat de liderul ţărăniştilor, Aurelian Pavelescu, prin care acesta informează că a fost numită o altă conducere la filiala judeţeană, Ciuhandu fiind înlocuit cu un fost consilier local din Timişoara, Valentin Moldovan, care va fi preşedintele interimar al filialei. În acelaşi comunicat se arată că Gheorghe Ciuhandu devine un simplu membru de partid.

Adrian Orza, care se regăseşte în noua conducere a PNŢCD pe aceeaşi funcţie, cea de vicepreşedinte, pe care o ocupa şi în echipa lui Ciuhandu, a declarat că se va retrage. "Nu am ştiut nimic de decizia de a schimba conducerea PNŢCD Timiş, am aflat la sediu când a venit decizia. Lucrurile au creat o falie adâncă între oamenii apropiaţi din partid. S-a schimbat Biroul Politic, iar eu nu am fost de acord cu aceste modificări, nu mi se pare normal. Nu m-a întrebat nimeni dacă sunt sau nu de acord să fac parte din noua conducere, iar dacă m-ar fi întrebat, răspunsul ar fi fost negativ. Mă retrag din noua conducere, nu am nicio valenţă de a avea funcţii la Biroul Judeţean", a spus Orza.

PNŢCD Timiş urmează să organizeze alegeri pentru o nouă conducere la nivel de judeţ în luna septembrie a.c.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor