Băsescu, de ce a propus graţierea corupţilor: Am obligaţia să fac ceva pentru cei care spun că i-am băgat în puşcărie

Nu se pune problema că ar fi existat o înţelegere cu PSD atunci când a propus în Comisia Juridică din Senat amendamentele privind graţierea corupţilor, susţine fostul preşedinte Traian Băsescu, adăugând că a luat această decizie din conştiinţă.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Fostul preşedinte Traian Băsescu, în prezent senator PMP, susţine că prin amendamentele propuse la proiectul legii graţierii a făcut "o coaliţie cu propria sa conştiinţă", nu cu PSD.

"Nu am făcut o coaliţie cu PSD. Eu am făcut o coaliţie cu conştiinţa mea. Dacă vă uitaţi pe toate televiziunile, oricine are probleme şi iese la un televizor primul lucru pe care îl spune este 'Băsescu m-a băgat la puşcărie'. Conştiinţa de politician. Nu e adevărat - nu am băgat pe nimeni la puşcărie, dar dacă vă uitaţi pe orice post de televiziune eu sunt cel care i-am băgat în puşcărie.

Cred că este un moment în care am obligaţia să încerc să fac ceva pentru ei chiar dacă nu am băgat pe nimeni în puşcărie", a explicat fostul preşedinte Traian Băsescu, citat de Agerpres.