Macovei: "PSD transformă ţara într-o moşie condusă de corupţi!"

PSD graţiază corupţii, vrea să audieze procurori în Parlament, eventual şi jurnalişti şi protestatari iar Dragnea mai are puţin şi îşi vede visul cu ochii: să scape de al doilea dosar, susţine Monica Macovei.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Dragnea şi PSD, ajutaţi de ALDE şi PMP, transformă ţara într-o moşie condusă de corupţi, susţine europarlamentarul Monica Macovei, la scurt timp după ce Comisia juridică din Senat a modificat din nou, miercuri, proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, promovat de fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache. Pe lângă controversatele amendamente adoptate în şedinţa trecută, PSD a decis acum şi graţierea unor fapte de corupţie.

În accepţiunea Monicăi Macovei, PSD face exact ce a dorit să facă, în iarnă, prin OUG 13 şi prin legea graţierii.

"Şi mai mult decât atât: PSD graţiază corupţii, vrea să audieze procurori în Parlament, poate şi jurnalişti şi protestatari, elimină cvorumul de şedinţă obligatoriu la comisiile parlamentare. Atunci, doar protestele din stradă i-au oprit", susţine fostul ministru al Justiţiei.

Macovei mai precizează că PSD a propus şi a adoptat, miercuri, "trei rele", respectiv:

"1. Graţierea faptelor de corupţie – luarea şi darea de mită, traficul de influenţă şi cumpărarea de influenţă. Senatorul PSD Şerban Nicolae şi-a găsit un aliat în fostul preşedinte Traian Băsescu pentru a depune aceste amendamente. Graţierea acestor fapte, chiar şi sub rezerva achitării prejudiciului, nu va face decât să încurajeze corupţia şi furtul din banii publici. La graţierea faptelor de corupţie, decisă astăzi de Comisia juridică a Senatului, se adaugă amendamentele deja adoptate săptămâna trecută: graţierea pedepselor de până în trei ani, a persoanelor care au împlinit 70 de ani, reducerea cu 3 ani a pedepselor de până în 10 ani.

2. Eliminarea cvorumului obligatoriu pentru desfăşurarea şedinţelor comisiilor Camerei Deputaţilor, în care se adoptă amendamente, se modifică legi şi regulamente. Deputatul PSD Eugen Nicolicea a propus această modificare în Comisia pentru regulament, unde a fost votată. Odată adoptată şi de plen, modificarea va duce la eliminarea votului opoziţiei în comisii. Un pas spre dictatură.

3. Obligarea tuturor persoanelor invitate la audieri la comisiile de anchetă din Parlament să fie prezente, în caz contrar urmând să fie acuzate “de ascunderea unor date şi să împiedice aflarea adevărului”. Tot deputatul PSD Nicolicea a anunţat modificările făcute în Comisia de regulament. Este calea prin care Procurorul general, procurorul-şef DNA, de exemplu, sau orice alt procuror şi judecător, vor fi chemaţi la ordine în Parlament. Sau poate jurnaliştii, sau poate protestatarii. Alţi paşi spre dictatură, prin încălcarea separaţiei puterilor în stat şi plasarea politicului deasupra justiţiei", scrie europarlamentara, pe Facebook.

În opinia fostului ministru al Justiţiei, mai rămâne ca joi, când este anunţată o nouă şedinţă, Comisia juridică a Senatului să decidă şi graţierea abuzului în serviciu şi a conflictului de interese.

"Dragnea mai are puţin şi îşi vede visul cu ochii: să scape de al doilea dosar", concluzionează Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne