Băsescu, despre schimbarea legii alegerilor locale: "Lui Cioloş degeaba îi dăm cu tigaia în cap"

Comentând ping-pong-ul politic între PNL şi premier pe tema alegerii primarilor din două tururi de scrutin, fostul preşedinte Băsescu a reamintit că liberalii şi PSD i-au cerut lui Cioloş să scoată această prevedere din programul său de guvernare.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu i-a acuzat, duminică, de fariseim pe liberalii "care îi dau în cap lui Cioloş cu tigaia", pentru că le-a refuzat o ordonanţă de urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

De asemenea, actualul lider MP a reamintit că liberalii au votat împreună cu PSD alegeri într-un singur tur şi a opinat că cele două partide trebuie să se pună de acord dacă doresc revenirea la sistemul cu două tururi de scrutin la alegerile locale, relatează Agerpres.

"Aici este un soi de fariseism. Ei împreună au votat alegerile dintr-un singur tur. PNL-ul ştie că PSD-ul care deţine majoritatea în Parlament introduce moţiune imediat lui Cioloş dacă nu respectă înţelegerea. Ori Cioloş spune foarte corect: "Doamna Gorghiu, mergi şi te înţelege cu Dragnea şi, dacă voi vă înţelegeţi că vreţi din două tururi de scrutin — eu când am venit îl aveaţi într-un singur tur — voi aţi cerut preşedintelui Iohannis promulgarea legii într-un singur tur. Acum v-aţi dat seama că nu puteţi scoate primar la Bucureşti şi vreţi din două tururi. Înţelegeţi-vă voi, partidele parlamentare — şi nu toate — liberalii şi socialiştii. Dacă vă înţelegeţi, eu mâine emit ordonanţă de urgenţă. Dar nu mă puneţi în situaţia să fragilizez Guvernul care poate primi o moţiune de cenzură pentru că voi v-aţi răzgândit'", a declarat Băsescu duminică, la Conferinţa Românilor de Pretutindeni la Palatul Parlamentului.

Nu în ultimul rând, fostul preşedinte a reamintit că "la momentul la care Cioloş a depus primul program, în program era revenirea la votul în două tururi" iar când a depus al doilea program această prevedere a dispărut pentru că exact acele două partide mari i-au cerut să scoată alegerile în două tururi.

"Deci lui Cioloş degeaba îi dăm cu tigaia în cap că el e pe o înţelegere politică. A găsit o situaţie. Trebuie ca cele două partide care pot face să cadă Guvernul să se înţeleagă între ele", a mai subliniat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne