Băsescu despre afirmaţía "ne paşte un război": cetăţenii României sunt în siguranţă

Traian Băsescu vs Victor Ponta
Traian Băsescu vs Victor Ponta (Ioana Florea/Epoch Times România)

Preşedintele Traian Băsescu referindu-se la declaraţia făcută de premierul Victor Ponta că "ne paşte un război", precizează că această afirmaţie "nu are acoperire, iar cetăţenii României sunt în deplină siguranţă”.

Traian Băsescu afirmă că vrea să corecteze câteva afirmaţii făcute de premierul Victor Ponta într-o campanie “prezidenţială” pe care o desfăşoară la Craiova, afirmaţii care nu pot fi incluse "în stilul grobian afişat în ultimele zile", deoarece declaraţiile sunt imediat absorbite de partenerii României.

În legătură cu afirmaţia premierului că "ne paşte un război", Traian Băsescu vrea să-i liniştească pe toţi românii şi pe parteneri României, că nu există niciun indiciu care să arate că România va fi atacată de Federaţia Rusă. Preşedintele subliniază că afirmaţia "ne paşte un război"nu este reală şi că "cetăţenii României sunt în deplină siguranţă”.

Şeful statului arată că deşi România nu este ameninţată de un război, acest lucru nu înseamnă ca România nu participă la eforturile de descurajare a procesului de destabilizare a Ucrainei pe care îl face Rusia prin anexarea Crimeei şi stimularea separatiştilor din estul ţării.

Traian Băsescu afirmă că în Marea Neagră sunt vase americane şi franceze şi că au avut loc exerciţii comune ale navelor române şi bulgare cu nave ale SUA şi Franţa, aceste acţiuni fiind suficient de puternice pentru a descuraja Federaţia Rusă.

Totodată, numărul militarilor americani de la baza Mihail Kogălniceanu a fost suplimentat "masiv", a mai adăugat Băsescu.

În legătură cu declaraţia premierului Ponta că "să apărăm Moldova", preşedintele Băsescu precizează că România nu are în plan apărarea prin mijloace militare a Republicii Moldova.

Traian Băsescu îl îndeamnă pe premierul Victor Ponta să treacă de la declaraţii la fapte şi dacă vrea să apere R. Moldova ar trebui să dea prioritate proiectelor de interconectare energetică.

“Altfel, totul rămâne o demagogie, când R. Moldova este dependentă de importurile de energie”, a precizat şeful statului

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne