Băsescu, către PSD: Renunţaţi la propaganda de proastă calitate! Vă pupaţi cu PNL şi vreţi doar să faceţi o cloacă

După cum anunţa la înscrierea în PMP, fostul preşedinte Traian Băsescu a început să îşi apere mandatele.
Traian Basescu
Traian Basescu (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Partidul Social Democrat trebuie să fie decent şi să renunţe la propaganda de proastă calitate, a declarat vineri seară, în cadrul unei intervenţii la postul B1 TV, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, proaspăt intrat în PMP pentru a-şi apăra cele două mandate.

"Adrian Dobre, un strălucit reprezentat al propagandei mincinoase a PSD, spune că un preşedinte care a fost în funcţie zece ani nu are ce apăra. Eu cred că are ce apăra şi o să vă dau şi câteva exemple. Ei se întreabă ce au făcut Băsescu şi Boc în 2010. Eu vă spun că dacă atunci eram la fel de laşi ca PSD ţara asta era mai rău decât Grecia şi acum nu mai aveaţi creştere economică. Acum că sunt din nou în politică voi apăra acest lucru. Dacă eu şi Boc nu tăiam, voi nu aveaţi ce da", a declarat Traian Băsescu.

Mai mult, fostul şef de stat este de părere că Guvernul Ponta şi-a bătut joc de modul în care a gestionat relaţia politică cu Republica Modova.

"V-aţi bătut joc de politica în raport cu Republica Moldova. Aţi crezut că dacă veţi construi o conductă prin care daţi 1 la sută din cât au nevoie va fi suficient. Forţele proeuropene pot fi spulberate acum pentru că voi credeţi că propaganda este suficientă. Fiţi decenţi şi renunţaţi la propaganda de proastă calitate!

Aţi găsit şi Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, dar nu îl puteţi implementa pentru că bateţi câmpii prin Iordania. Legea Educaţiei aţi făcut-o pulbere cu Andronescu pentru a putea falsifica în continuare doctorate. A fost o lege bună iniţial, dar s-a schimbat la iniţiativa doctorilor din PSD", a continuat Traian Băsescu.

O altă problemă pe care fostul preşedinte consideră că trebuie să "o corecteze" este "bătălia pentru drepturile omului" pe care susţine nu a dus-o cum trebuie, în sensul că a contribuit la întărirea unor structuri, dar a pierdut din vedere că trebuie apărate drepturile omului. "Sunt lucruri de corectat şi în justiţie."

"Am de apărat evoluţia pozitivă a statului de zece ani. Voi vreţi doar să faceţi o cloacă, să vă pupaţi cu PNL, să fie o linişte peste ţară cum nu s-a mai văzut. România a avansat enorm din 2004, când am luat-o de la dumneavoastră, până în 2014 când aţi luat-o înapoi şi aţi prăbuşit investiţiile. Nici nu aţi fost în stare să contractaţi diferenţa de 7 miliarde din fondurile europene pe care România o pierde.

Aţi tăiat panglici la tronsoane de autostradă începute în timpul lui Boc şi tot aţi ieşit cu -9 km la autostrăzi. Un asemenenea guvern puteţi să-l trimiteţi să facă altceva. Tot populaţia va plăti pentru faptul că tăiaţi banii de la investiţii. Nu recunoaşteţi nici faptul că, imediat după vot, am revenit asupra intenţiei de a demisiona, pe când Ponta a spus că demisionează dacă începe urmărirea penală şi a uitat să dezmintă, a spus că demisionează dacă e trimis în judecată şi a uitat să dezmintă.", a mai precizat Traian Băsescu.

Primul ministru care a aprobat prin ordonanţă de urgenţă un program de autostrăzi în România ştiţi care a fost? Traian Băsescu susţine că el. "Este vorba de OUG 16 din 28 ianuarie 1999 semnată de mine şi de Radu Vasile. Este un program de autostrăzi pe care îl folosiţi şi astăzi, dar îl folosiţi prost. Nici nu ştiţi să citiţi legile pe care le aveţi în vigoare”, a declarat Traian Băsescu."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne