Traian Băsescu a revenit oficial în politică. Fostul preşedinte s-a înscris în PMP (Video)

Fostul preşedinte al României a decis să se înscrie în PMP.
Traian Băsescu îşi anuntă înscrierea în PMP
Traian Băsescu îşi anuntă înscrierea în PMP (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a anunţat, vineri, că s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară, formaţiune condusă în prezent de Eugen Tomac.

"Sincer, nu am crezut că după ce îmi termin mandatul de preşedinte al României, mă voi mai înscrie în vreun partid. Viaţa însă mă obligă să o fac şi am câteva motive pentru acest lucru. Primul şi cel mai important motiv al revenirii mele în viaţa politică este legat de ceea ce se întâmplă începând cu data de 22 decembrie 2014. O campanie furibundă de denigrare a celor două mandate pe care le-am avut la Cotroceni, de negare a transformărilor prin care a trecut ţara în ultimii zece ani, transformări care au consolidat statul de drept, şi, de asemenea, efortul uriaş pe care îl depun trusturi mass media şi, spre surprinderea mea, instituţii ale statului pe care le-am consolidat în timpul mandatului, pentru discreditarea mea. De aceea singura soluţie pe care o am este să revin în viaţa politică, să îmi apăr cele două mandate şi să mă apăr şi pe mine în faţa valului de denigrare", a declarat fostul preşedinte.

Traian Băsescu a mai adăugat că cel de-al doilea motiv care l-a determinat să revină în viaţa politică este legat de viziune:

"Am constatat în aceste 11 luni de la terminarea mandatului, că viziunii şi efortului de consolidare a instituţiilor statului trebuia să îi mai adaug ceva şi n-am făcut-o. O voi face acum, ca om politic de opoziţie. Şi anume respectul pentru drepturile omului. Întotdeauna în cei 10 ani am vorbit de nevoia de consolidare a instituţiilor, depre nevoia de a avea instuţii puternice, de a fărâma reţelele de corupţie dar niciodată nu am vorbit consistent că, în paralel cu consolidarea instituţiilor, trebuie dezvoltată responsabilitatea pentru drepturile omului. Omul şi când este vinovat are dreptul la o anchetă corectă şi la un proces corect", a mai precizat fostul şef al statului.

În acest context, fostul preşedinte a declarat că apărarea drepturilor omului va fi un obiectiv al său, "pentru conştientizarea populaţiei asupra nevoii de respectare a drepturilor omului şi, în acelaşi timp, pentru conştientizarea instituţiilor că drepturile omului, exprienţa CEDO, pe care suntem obligaţi să o respectăm, să o adoptăm şi în comportament şi în legislaţie, sunt lucruri care nu sunt facultative într-un stat de drept."

Ca un ultim argument al înscrierii sale în PMP, Băsescu a menţionat propriile sale "păţanii" din ultimele 11 luni, când a văzut "o hăituire" despre care a crezut că nu mai este posibilă în România după cei zece ani de mandat pe care i-a avut.

"Am crezut că instituţiile au înţeles că sunt limite. Dar se pare că nu, se pare că abia au aşteptat eliberarea locului de la Cotroceni pentru a reveni la vechile năravuri, să fie folosite ca argumente de prigoană a politicienilor incomozi", a afirmat fostul preşedinte.

"Eu vă garantez că voi rămâne un politician extrem de incomod, extrem de incomod. Fără să vreau război, dar niciodată nimeni nu o să îmi închidă gura. Tactica asta s-a mai aplicat şi înainte să devin preşedinte. Văd că imediat ce mi-am terminat mandatul, a fost reînviată. Ceea ce înseamnă că am avut dreptate atunci când am spus că nu am înfrânt sistemul, ci doar l-am îngenunchiat. Imediat ce am plecat, s-a ridicat din nou în picioare şi sistemul trebuie să înţeleagă că democraţia nu este facultativă, că oamenii nu pot fi hărţuiţi doar pentru că aşa vrea un şef de instituţie şi acesta este un alt motiv, pentru că am trăit pe pielea mea şi trăiesc pe pielea mea eficienţa extraordinară pe care am dat-o instituţiilor, dar cărora nu le-am spus şi nu am avut în vedere că vor trece la încălcarea brutală a drepturilor omului şi că se vor lăsa utilizate ca instrumente de hărţuire", a adăugat Băsescu.

"Acestea sunt câteva motive care m-au adus din nou în viaţa politică, în afară de motivul major că nemaiputând să las moştenire un PDL, o să las moştenire o Mişcare Populară", a concluzionat fostul preşedinte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne