Baconschi(PDL): Guvernul Ponta îi tratează pe românii din străinătate ca pe nişte trădători şi lepădături

Teodor Baconschi
Teodor Baconschi (Epoch Times România)

Teodor Baconschi a afirmat vineri că guvernul Ponta „şi-a dat arama pe faţă” în privinţa raporturilor cu românii din străinătate şi că Executivul a pus în calendar „o zi de ruşine naţională” în contextul în care cetăţenii români din afara graniţei au fost scoşi de pe listele permanente.

„Guvernul Ponta şi-a dat arama pe faţă şi în privinţa raporturilor sale de ostilitate cu românii din Diaspora. Hai să-i scoatem de pe listele electorale, să le anulăm drepturile civile, că prea ne încurcă. Degeaba au 'revenit' asupra poziţiei. Li se vede în fundul ochilor ura faţă de toţi românii liberi, care trăiesc şi muncesc în democraţii autentice”, a scris democrat-liberalul pe pagina sa de socializare.

„Duhneşte a comunism în acest USL nereformat. E ca pe vremuri: românii din afara graniţelor sunt în fond nişte trădători, agenţi străini, lepădături. Tot ce putem face e să-i dezbinăm, să-i infiltrăm sau, mai simplu, să-i ignorăm, mai ales că nu votează cum trebuie”, a completat el. Baconschi a menţionat că „o zi de ruşine naţională, asta a pus în calendar acest executiv năucit de comenzile lui Voiculescu & Friends”.