Traian Băsescu: Scoaterea românilor din străinătate de pe liste - ilegalitate şi prostie

Întâlnire a societăţii civile cu Traian Băsescu la Grupul de Dialog Social
Întâlnire a societăţii civile cu Traian Băsescu la Grupul de Dialog Social (Epoch Times România)

Traian Băsescu, preşedintele suspendat, a criticat vineri decizia Guvernului de a scote din listele electorale românii care locuiesc în străinătate, menţionând că ”ilegalitate mai mare, dar şi prostie mai mare decât asta încă nu poate exista”.

”Ce i-a trecut doctorului Ponta şi lui Crin prin cap, pentru a încerca să măsluiască listele electorale, şi asta, din teleconferinţa pe care au avut-o astăzi - să scoată din listele electorale pe cei care lucrează în străinătate”, a declarat preşedintele suspendat la sediul său de campanie. De asemenea, acesta le-a recomandat celor care au luat acestă hotărâre ”să citească Constituţia” deoarece românii ”care sunt deţinători ai cetăţeniei române au drepturi electorale indiferent unde s-ar afla, fie că sunt purtători de paşaport, fie că sunt purtători de buletine expirate”.

"Cum să-i scoţi din liste pe cei care sunt în străinătate, când tu ai făcut pentru ei 306 secţii de votare? Care-i logica? Şi mai este o chestiune extrem de delicată şi chestiunea delicată este că acum vor să-i scoată din liste pe cei aflaţi în străinătate, dar mă tem că dacă se vor compara listele pe care s-a votat, vom constata multe sute de mii de români care n-au fost în ţară, dar figurează că au votat prin satele lor", a mai atras el atenţia.

”Ilegalitate mai mare, dar şi prostie mai mare decât asta încă nu poate exista. Trebuie să citească oamenii ăştia şi Constituţia, cei care sunt deţinători ai cetăţeniei române au drepturi electorale indiferent unde s-ar afla, fie că sunt purtători de paşaport, fie că sunt purtători de buletine expirate, reţineţi, purtători de buletine expirate au dreptul la vot pentru că sunt cetăţeni români, de asta stau birourile de evidenţă a populaţiei deschise şi în ziua votului, să poţi să îţi prelungeşti actul de identitate”, a mai completat Băsescu.

”Bun, înţeleg că vor să facă din declaraţiile altui luminat al guvernului, care se numeşte Ioan Rus, vor să facă un soi de recensământ, înţeleg că îi scot din listă pe cei care sunt plecaţi în străinătate şi sunt vreo 3 milioane, înţeleg că îi scot din listă pe cei care au buletinul expirat, chiar dacă sunt cetăţeni români”, a mai precizat el. Traian Băsescu s-a întrebat ironic ”ce să facă cu cei plecaţi în vacanţă? Îi scot şi pe aceştia din listă?” şi a subliniat că ”oamenii ăştia trebuie să înţeleagă un lucru, pe zi ce trece se afundă tot mai tare în minciună şi ilegalităţi, pe zi ce trece afundă România tot mai tare în decredibilizare”.

”Nu există soluţie pentru România decât aplicarea standardelor democratice europene, ori asta nu îţi permite să anulezi dreptul de vot al propriilor tăi cetăţeni”, a mai susţinut el.