"Ba da, ba da." Gabriel Oprea admite că inculparea lui Ponta afectează imaginea României în exterior

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)
Loredana Diacu
14.07.2015

Întrebat marţi dacă imaginea României în afara graniţelor nu este afectată de faptul că premierul Ponta este inculpat în dosarul ”Rovinari – Turceni”, vicepremierul Gabriel Oprea a răspuns: ”ba da, ba da”, relatează Gândul. Ulterior, Oprea "a dres busuiocul", adăugând că premierul s-a supus legii şi s-a prezentat la DNA şi că astfel de scandaluri "sunt peste tot în lume".

”Ba da, ba da. Vreau să ştiţi că scandaluri de acest sens, stimate coleg de la Gândul, sunt peste tot în lume. Important este să ne supunem legii. Cred că cel mai mare exerciţiu de voinţă şi de corectitudine este să ne supunem legii, premierul Ponta s-a supus legii. Se prezintă oricând la DNA, se prezintă acolo unde spune legea, este un exerciţiu democratic. De aceea, este un val extraordinar şi România este dată de exemplu la Bruxelles, peste tot în lume, acest val anti-corupţie. România este dată exemplu, un lucru extraordinar. Îţi mai spun un lucru, la Securitate naţională mă pricep. România este un stat sigur, este un stat care generează securitate şi stabilitate pentru partenerii noştri internaţionali şi este un lucru extraordinar”, a declarat Oprea.

Oprea a mai adăugat că "orice om, indiferent cine este, premier, preşedinte trebuie să respecte legile ţării", ceea ce, susţine el, premierul deja face prezentându-se la DNA şi a profitat de discuţia cu jurnaliştii pentru a-şi lăuda partidul:

"Faţă de celelalte mari partide, PSD, PNL, care şi-au creat nişte filtre şi acum cad în ele, pe oameni îi deranjează, UNPR-ul are două mari pârghii: respectarea Constituţiei României, adică un om este vinovat sau nevinovat prin hotărâre definitivă a instanţei şi mai avem un proiect principiul competenţei. Poţi să fii competent şi la 16 ani şi la 100 de ani. Încă o dată, trebuie să oameni normali la cap, trebuie să fim oameni modeşti, când ne cheamă dacă greşim, ne prezentăm. Suntem cetăţeni toţi. Acesta este adevăratul sens al cuvântului”, a fost poziţia lui Gabriel Oprea, care şi-a exprimat încă o dată susţinerea pentru ca Victor Ponta să rămână în funcţia de premier.

Reamintim că luni, procurorii anticorupţie au dispunerea în mişcare a acţiunii penale faţă de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălare de bani.

Inculparea premierului în dosarul Şova a stârnit valuri de reacţii din partea Opoziţiei, nemulţumită că ţara este condusă de un premier penal, ceea ce va afecta imaginea României în ochii partenerilor externi. Merita menţionat în acest context că, la foarte scurt timp de la dispunerea urmăririi penale faţă de premier, Ambasada SUA la Bucureşti a postat pe contul său de Facebook un mesaj al Victoriei Nuland, asistentul Secretarului de Stat al SUA, care face referire la problema corupţiei din ţara noastră.

"În România avem un parteneriat prin care pregătim procurorii să identifice, să investigheze şi să trimită în judecată cazurile de corupţie. Corupţia rămâne o problemă în această regiune. Slăbeşte democraţiile, creşte şomajul şi tulburările civile.", a declarat Nuland.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor