Azilul groazei. O româncă şi trei italience maltratau bătrânii pe care îi aveau în grijă: Stai cuminte sau te împuşc

Carabinierii în timpul descinderii "blitz" la azilul de bătrâni din Valsamoggia, Italia
Carabinierii în timpul descinderii "blitz" la azilul de bătrâni din Valsamoggia, Italia (Youtube - screenshot)

Aurelia Dragomir, o româncă de 56 de ani din Italia, a fost plasată în arest la domiciliu fiind acuzată de maltratarea persoanelor vârstnice, informează Stiridiaspora.ro.

Sursa citată arată că femeia înfiinţase în mod ilegal un cămin de bătrâni şi, împreună cu 3 surori italiene, îi maltratau pe bătrânii azilanţi, pentru îngrijirea cărora primeau peste 1.300 de euro pe lună.

Cele patru femei sunt acuzate de maltratarea persoanelor vârstnice, abuz şi rele tratamente, dar şi de încălcarea legii privind activarea unei structuri de asistenţă socială fără autorizaţie, absenţa contractelor regulate de muncă pentru colaboratori şi abuz în administrarea medicamentelor.

Despre situaţia tragică de la azilul improvizat, autorităţile italiene aveau să afle după ce doi azilanţi ai căminului de bătrâni, pe care cele patru femei îl administrau la Monteveglio, regiunea Emilia-Romagna, au murit în condiţii suspecte, în decurs de două săptămâni. Ancheta a început cu moartea lui Vincenzo Fornasini, în vârstă de 82 de ani, care a avut loc pe 22 ianuarie. Bătrânul a murit de pneumonie, la spitalul din Bazzano. Pe corpul său, medicii au găsit traume şi vânătăi suspecte şi i-au anunţat pe carabinierii din Bazzano, vârstnicul având traume faciale şi urme la încheieturi şi glezne, de parcă ar fi fost legat mult timp.

„Nu bănuiam nimic. Tatăl meu mi-a spus că l-au tratat urât, dar suferea de demenţă senilă şi eu nu am dat importanţă la ceea ce a spus, din păcate. Doar în camera de urgenţă mi-au spus că a fost legat de picioare şi braţe de mult timp”, a afirmat fiul bătrânului mort.

În interceptările carabinierilor se aud bătrânii care strigă: „Ajută, ajută-mă” sau se plâng de durere, iar românca le răspunde „O să mori, iar rudele tale nu mai ajung”. Unui alt oaspete, care cere apă şi care ar fi murit câteva ore mai târziu, una dintre femei îi răspunde: „Ce zici apă, apă, apă? Eşti nebun? Stai cuminte sau te împuşc”, citează din ancheta procurorilor publicaţia Leggo.
Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne