Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul morţii lui Patrick Ekeng

Victor Ciorbea anunţă demararea unei anchete vizând decesul jucătorului de fotbal Patrick Ekeng.
Victor Ciorbea
Victor Ciorbea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în cazul decesului jucătorului de fotbal al clubului Dinamo Bucureşti, Patrick Ekeng.

Potrivit comunicatului de presă remis de Avocatul Poporului, ancheta vizează atât împrejurările în care s-a petrecut tragicul eveniment, cât şi starea în care se găseşte sistemul de ambulanţă la nivel naţional, iar concluziile vor fi incluse în viitorul Raport Special al Avocatului Poporului privind sistemul naţional de sănătate.

Reamintim că Patrick Ekeng a încetat din viaţă vineri. Fotbalistul în vârstă de doar 26 de ani s-a prăbuşit pe gazon, în minutul 70 al partidei cu Viitorul. Mijlocaşul intrase pe teren în urmă cu doar câteva minute. Fotbaliştii şi echipa medicală a clubului au realizat că e vorba de ceva grav şi s-au grăbit să-i acorde primul ajutor. A durat însă aproape trei minute până când jucătorul a fost urcat în ambulanţă şi transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Ambulanţa adusă a fost însă una fără manevre de resuscitare, a declarat Cristian Pandrea, medic la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar doctorul care ar fi trebuit să fie în ambulanţă s-ar fi aflat în tribune. De altfel, medicul echipei Dinamo spune că el a fost cel care a încercat să-l resusciteze pe fotbalist.

În urma morţii acestuia, a fost deschisă o anchetă in rem.

Contactat de Mediafax, Avocatul Poporului a declarat că, pe lângă altele, vor solicita în perioada imediat următoare documente atât de la clubul Dinamo cât şi de la serviciul privat de ambulanţă Puls.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne