Avocaţii lui Năstase depun luni o cerere de preschimbare a termenului pentru amânarea executării pedepsei

Luni, avocaţii lui Adrian Năstase vor depune o cerere de preschimbare a termenului pentru amânarea pedepsei în cazul fostului premier şi, de asemenea, o cerere pentru a se comunica dacă există un proces-verbal de încarcerare.
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase. (adriannastase.ro)
Epoch Times România
25.06.2012

Luni, avocaţii lui Adrian Năstase vor depune o cerere de preschimbare a termenului pentru amânarea pedepsei în cazul fostului premier şi, de asemenea, o cerere pentru a se comunica dacă există un proces-verbal de încarcerare.

Ion Cazacu, unul dintre avocaţii lui Năstase, a declarat luni dimineaţă că s-a depus o cerere la tribunal pentru a se comunica dacă există proces-verbal de încarcerare.

"Dacă există acest proces-verbal, atunci vorbim de o stare de detenţie, dacă el nu există, vorbim numai de o procedură a punerii în executare nedusă până la capăt, aşa cum aţi fost informaţi ieri de Poliţia Capitalei, care are acel centru de detenţie temporar", a precizat Cazacu.

El a adăugat că cererea va fi adresată Tribunalului Bucureşti pentru ca acesta să confirme sau să infirme existenţa procesului-verbal.

Avocaţii lui Adrian Năstase au depus joi la Tribunalul Bucureşti o cerere de amânare a executării pedepsei în cazul fostului premier, fiind invocate motive de sănătate, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 5 iulie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv, miercuri, pe Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii".

Fostul premier se află internat la Spitalul Floreasca, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, în urma tentativei de suicid avute miercuri seară la locuinţa sa.

După intervenţia chirugicală la care a fost supus, prof. dr Ioan Lascăr a declarat că Adrian Năstase ar putea rămâne spitalizat "aproximativ două săptămâni", în funcţie de evoluţia stării de sănătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor