Adrian Năstase rămâne în spital, medicii cer raport de la IML

O comisie medicală specială analizează în cursul zilei de luni starea de sănătate a lui Adrian Năstase. Deşi decizia comisiei de la Spitalul Floreasca trebuia să fie anunţată până la ora 10.00, aceasta nu a fost formulată. Medicii de la Spitalul Floreasca au anunţat luni, la ora 12.00, decizia privind transferul lui fostului premier la spitalul penitenciarului Rahova - Adrian Năstase rămâne pentru moment sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Urgenţă.
(Lewis Whyld- WPA Pool / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
25.06.2012

UPDATE

Medicii de la Spitalul Floreasca au anunţat luni, la ora 12.00, decizia privind transferul lui fostului premier la spitalul penitenciarului Rahova - Adrian Năstase rămâne pentru moment sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Urgenţă.

În urma evaluării, medicii care l-au tratat pe Adrian Năstase după internarea sa şi după operaţie au stabilit că "decizia privind transferul poate fi luată doar în urma expertizei medico-legale, conform codului de procedură", a spus medicul Bogdan Opriţa.

"Pacientul, în acest moment, rămâne în spital", a precizat Opriţa.

Medicii au pasat răspunderea către IML

O comisie medicală specială analizează în cursul zilei de luni starea de sănătate a lui Adrian Năstase. Deşi decizia comisiei de la Spitalul Floreasca trebuia să fie anunţată până la ora 10.00, aceasta nu a fost formulată. Potrivit unor surse, fostul premier va rămâne la Floreasca, întrucât comisia a cerut şi o părere a unor specialişti de la IML, relevă Realitatea TV.

Poliţia Capitalei a început vineri demersurile pentru a afla dacă Adrian Năstase poate fi transferat la spitalul Penitenciarului Rahova.

Pentru aceasta, la Spitalul Floreasca a fost trimis un document prin care se cer amănunte despre starea de sănătate a fostului premier, iar medicilor care l-au îngrijit pe Năstase li se cere să dea răspunsul urgent.

"Vă rugăm să ne comunicaţi răspunsul în regim de urgenţă", se arată în scurta adresă care a ajuns vineri la spitalul în care este internat Adrian Năstase.

De ce a fost condamnat Năstase

Adrian Năstase este primul premier al României după 1989 care a fost condamnat la închisoare. Pedeapsa a fost dată de judecători pentru folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.

Procesul său, început în 2009, s-a finalizat miercuri cu o sentinţă-surpriză: doi ani de puşcărie. Dosarul în care a fost condamnat, "Trofeul Calităţii", nu părea să ridice probleme prea mari pentru fostul premier care nu s-a aşteptat să se ajungă la această sentinţă.

Totul a început în 2009, când procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată, la data de 20 ianuarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor