Război deschis între Hillary Clinton şi Rusia

Hillary Clinton continuă să acuze Rusia de desfăşurarea unui atac cibernetic asupra taberei democrate. Totuşi, directorul spionajului american a declarat că încă lipsesc unele informaţii pentru a se afirma fără nicio îndoială că Moscova ar fi făptaşul.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. (Captură Foto)

Candidata prezidenţială democrată Hillary Clinton a declarat că serviciile de informaţii ruseşti au hăckuit reţeaua de calculatoare a Convenţiei Naţionale Democrate (CND) şi l-a acuzat pe rivalul ei republican la prezidenţiale Donald Trump că îl sprijină pe liderul rus Vladimir Putin.

“Ştim că serviciile de informaţii ruseşti au hăckuit CND, că au aranjat ca o mare parte dintre acele emailuri să fie publicate şi ştim că Donald Trump şi-a exprimat dorinţa de a-l susţine pe Putin”, a declarat Clinton într-un interviu la Fox News Sunday.

Cu câteva zile în urmă, directorul Serviciului Naţional de Informaţii al SUA, James Clapper, a declarat că Washingtonul este încă nesigur cine ar putea fi în spatele recentei publicări pe website-ul Wikileaks a emailurilor CND furate, cerând să se pună capăt acestui “mod reacţionar” de a da vina pentru toate pe Rusia.

“Nu ştim suficient pentru a atribui o motivaţie indiferent de cine ar fi fost vorba”, a precizat James Clapper când a fost întrebat dacă mass media se grăbeşte să indice persoana sau statul vinovat de atacul cibernetic.