Austria nu va semna pactul global privind imigraţia

Sebastian Kurz
Sebastian Kurz (John Macdougall/AFP/Getty Images)

Austria va urma exemplul Statelor Unite şi Ungariei şi nu va semna un pact ONU privind imigraţia din cauza temerilor că acesta va estompa linia dintre imigraţia legală şi cea ilegală, a declarat miercuri guvernul de dreapta din Viena.

Pactul Global pentru o Migraţie Sigură, Ordonată şi Reglementată a fost aprobat în luna iulie de toţi cei 193 de membri ai ONU, cu excepţia SUA, care s-a retras din acest plan anul trecut, potrivit Reuters.

Guvernul de dreapta al Ungariei, condus de premierul Viktor Orban, care a adoptat o poziţie dură în privinţa imigraţiei, a susţinut că nu va semna documentul final la ceremonia care va avea loc în Maroc în luna decembrie.

Polonia, care a avut disensiuni la rândul ei cu Bruxelles-ul deoarece a refuzat să accepte cotele naţionale impuse de UE privind solicitanţii de azil, ia în calcul să facă acelaşi lucru.

“Am decis că nu ne vom alătura pactului”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz, un politician conservator cu o poziţie dură faţă de problema imigraţiei şi care guvernează ţara printr-o coaliţie cu Partidul Libertăţii, de extremă dreapta, potrivit postului de radio ORF.

Austria nu va trimite un delegat la ceremonia de semnare din Maroc şi se va abţine la votul din cadrul ONU, programat pentru anul viitor, au susţinut ORF şi agenţia de ştiri APA, citându-i pe Kurz şi pe vicecancelarul de extremă dreapta Heinz-Christian Strache.

Cabinetul de la Viena va aproba decizia în mod oficial în cursul zilei de miercuri.

“Prin urmare, ne vom abţine la votul din Adunarea Generală a ONU din 2019”, a declarat Kurz pentru ORF.

Kurz şi Strache şi-au manifestat în această lună temerile cu privire la pact, precizând că acesta ar putea restricţiona suveranitatea Austriei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe