Sute de imigranţi trec peste gardurile de frontieră ale enclavei spaniole Mellila

Un bărbat a murit şi câteva persoane au fost rănite atunci când sute de imigranţi au încercat să ajungă în enclava spaniolă Melilla dinspre Maroc. În pofida promisiunii guvernului spaniol că înlătură sârma ghimpată de pe gardurile de frontieră, totuşi încă nu a făcut acest lucru.
Imigranţi africani traversează gardul de frontieră între Maroc şi enclava spaniolă Melilla, octombrie 2014
Imigranţi africani traversează gardul de frontieră între Maroc şi enclava spaniolă Melilla, octombrie 2014 (Captură Foto)

Aproximativ 300 de persoane au încercat să escaladeze cele două garduri de frontieră dintre Maroc şi enclava spaniolă nord-africană Melilla, au declarat duminică autorităţile spaniole.

Dintre cei care au încercat să treacă gardurile dotate cu sârmă ghimpată în partea superioară, aproximativ 200 de africani sub-saharieni au pătruns pe teritoriul spaniol, a declarat un reprezentant al guvernului din Melilla, potrivit Deutsche Welle.

În timpul operaţiunii, un bărbat a murit din cauza unui aparent atac de cord în ciuda eforturilor de a-l resuscita.

Alte 19 persoane au fost tratate pentru fracturi sau tăieturi produse în timpul traversării gardurilor, au adăugat autorităţile. De asemenea, şase membri ai Gărzii Civile au suferit răni uşoare în timp incidentului.

Graniţa dintre Maroc şi Melilla este separată prin două garduri cu o înălţime de peste 6 metri care au fixată sârmă ghimpată în partea superioară.

Guvernul premierului spaniol Pedro Sanchez a afirmat în luna iunie că va înlătura sârma ghimpată de pe gardurile de frontieră, însă acest lucru nu s-a întâmplat încă.

Spania s-a confruntat cu o creştere a numărului de imigranţi care au sosit pe teritoriul său în acest an, dintre care câteva sute au încercat să ajungă în UE prin enclavele sale nord-africane Melilla şi Ceuta.

Totuşi, marea majoritatea a noilor sosiţi au ajuns în Spania după ce au traversat Mediterana în ambarcaţiuni periculoase operate de traficanţi de imigranţi.

Potrivit celor mai recente date ale ONU, peste 48.800 de imigranţi şi refugiaţi au pătruns în Spania până acum în acest an – mai mulţi decât în Italia şi Grecia. Dintre aceştia, peste 4.000 au ajuns pe teritoriul spaniol prin traversarea gardurilor de frontieră din Melilla.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe