Australia: Julia Gillard, politiciana australiană ce vorbeşte 'dothraki', una dintre limbile serialului 'Urzeala Tronurilor'

Fostul premier al Australiei Julia Gillard şi-a surprins concetăţenii la mijocul anului trecut, după ce a scris câteva rânduri pe Twitter într-o limbă la acea oră puţin cunoscută marelui public. A fost acesta doar un mod de a-şi împărtăşi afecţiunea pentru serialul televizat Urzeala Tronurilor?
Fostul premier al Australiei, Julia Gillard. (SAEED KHAN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
21.02.2014

Fostul premier al Australiei Julia Gillard şi-a surprins concetăţenii la mijocul anului trecut, după ce a scris câteva rânduri pe Twitter într-o limbă la acea oră puţin cunoscută marelui public. A fost acesta doar un mod de a-şi împărtăşi afecţiunea pentru serialul televizat Urzeala Tronurilor?

'De ce naiba premierul nostru postează tweet-uri în dothraki?', se întreba, cu toate seriozitatea, The Guardian Australia, în mai 2013. Julia Gillard tocmai dezvăluise, într-un interviu, că este fană a Game of Thrones, în special a Daeneyris Targaryen, alias 'mama dragonilor'.

Aflând vestea, comunitatea fanilor australieni ai serialului televizat au manifestat un entuziasm debordant. Astfel, unui internaut care exclama 'Julia Gillard confirmă că este dependentă de Game of Thrones. Ea este de-a noastră! De-a noastră!', aceasta, care era încă premier, a răspuns: 'Nu sunt dependentă - me allayafa anna!' ('îmi place').

Apoi, în timp ce pe internet se desfăşura o campanie pentru ca Julia Gillard să completeze castingul pentru sezonul 2 al serialului, aceasta a scris pe reţelele de socializare: 'Yer chromoe anna - însă munca de premier îmi ia destul de mult timp'. Prin urmare, o a doua lecţie de 'dothraki', 'yer chromoe anna' însemnând 'sunt flatată', după cum se poate afla din dicţionarul limbilor folosite în 'Urzeala Tronurilor'.

De ce a simţit Julia Gillard nevoia să piardă atâta timp ca să înveţe o limbă imaginară, mai ales în apropierea alegerilor legislative? 'Poate că interesul ei nu era orientat neapărat spre dothraki, ci spre comunitatea fanilor serialului şi mai ales spre votul lor?', opinează Guardian Australia.

Potrivit publicaţiei, o asemenea tactică este din ce în ce mai des folosită de liderii occidentali în apropierea alegerilor. La ea a apelat inclusiv Barack Obama, care şi-a exprimat simpatia pentru serialul 'Homeland' în timpul alegerilor prezidenţiale din 2012, sau David Cameron, care a afirmat că nu se poate dezlipi de foiletonul britanic MI-5. Şi, după cum a declarat aceeaşi Julia Gillard, 'dragonii pot fi şi ei utili în politică'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor