Asociaţia Businessului European şi CCI au semnat un Acord de colaborare

Tatiana Chiriac
14.03.2012

Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova şi Asociaţia Businessului European (EBA) din Moldova au semnat la 12 martie un Acord de colaborare în vederea susţinerii, promovării mediului de afaceri şi atragerii investiţiilor în Republica Moldova. Acordul a fost semnat de Gheorghe Cucu, preşedintele CCI, şi Silvia Rădu, preşedintele EBA Moldova, informează Moldpres.

În context, Gheorghe Cucu a remarcat că CCI este deschisă pentru toate organizaţiile şi instituţiile care doresc să colaboreze cu Camera de Comerţ şi Industrie. "CCI are semnate mai multe acorduri de colaborare cu instituţii camerale de peste hotare, dar şi cu organizaţii de susţinere a businessului. Salutăm crearea EBA, deoarece avem mai multe obiective comune asupra cărora ne vom consolida eforturile, pentru a oferi suport agenţilor economici", a menţionat preşedintele CCI.

La rândul ei, Silvia Rădu, preşedintele EBA Moldova, a mulţumit CCI pentru susţinere. "Acesta este primul Acord semnat de Asociaţia Businessului European. Deşi colaborăm deja cu CCI, astăzi am creat cadrul necesar pentru ca relaţiile de parteneriat dintre noi să fie mai intense", a accentuat sursa citată.

Prin semnarea acordului, părţile îşi vor consolida şi conjuga eforturile în diverse acţiuni. Acestea au drept scop alinierea standardelor naţionale la normele şi valorile europene, atragerea investiţiilor străine în Moldova, acordarea unui suport mediului de afaceri din ţară, în vederea dezvoltării abilităţilor şi culturii antreprenoriale, schimb de informaţie, găsirea de parteneri, precum şi identificarea unor posibile surse de finanţare etc., toate acestea contribuind la o dezvoltare economică durabilă.

Asociaţia Businessului European din Moldova a fost creată în octombrie 2011 de unii dintre cei mai mari investitori din ţară, iar preşedinte onorific al acesteia este Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Comisiei Europene în Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor