Vizită de studiu în Istanbul a reprezentanţilor companiilor din industria încălţămintei

În perioada 29 februarie - 2 martie 2012, reprezentanţii a 9 companii autohtone din industria încălţămintei au participat la o vizită de studiu în oraşul Istanbul, Turcia, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei.
Tatiana Chiriac
06.03.2012

În perioada 29 februarie - 2 martie 2012, reprezentanţii a 9 companii autohtone din industria încălţămintei au participat la o vizită de studiu în oraşul Istanbul, Turcia, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei în cooperare cu Oficiul Consilierului Comercial al Ambasadei Turciei în Republica Moldova, Consiliul pentru Relaţii Economice Externe din Istanbul, cu susţinerea proiectului USAID ”Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor II” (CEED II).

Potrivit şefului Direcţiei Relaţii Internaţionale a CCI, Mihai Bîlba, printre participanţii la deplasarea de afaceri în Turcia s-au numărat cele mai notorii companii autohtone de producere a încălţămintei: SA „Zorile”, SA „Romaniţa”, SA „Tighina” SA „Floare”, SA „Tiras” etc.

”Întreprinzătorii au vizitat Expoziţia Internaţională specializată ”AYSAF 2012”, au avut întrevederi bilaterale şi vizite la 2 întreprinderi de profil din regiune pentru a face schimb de experienţă şi a se familiarizarea cu procesele de producţie şi noile tehnologii utilizate în domeniul producerii încălţămintei”.

Conducătorul delegaţiei businessmenilor din Moldova, Angela Frunze, reprezentant al CEED II, a apreciat eficienţa deplasării de studiu la Istanbul. ”Agenţii economici autohtoni au valorificat oportunităţile oferite. În cadrul vizitelor la întreprinderi am avut ocazia de a cunoaşte direct modalitatea de producere a încălţămintei şi am rămas surprinşi de capacităţile omologilor turci”.

La Expoziţia Internaţională specializată ”AYSAF 2012” întreprinzătorii s-au familiarizat cu ofertele producătorilor şi furnizorilor de părţi componente pentru încălţăminte, substanţe chimice pentru industria încălţămintei, piele, utilaje de prelucrare a pielii şi fabricarea încălţămintei etc.

În perioada 3 - 6 aprilie 2012, CCI organizează o nouă vizită de afaceri în Istanbul, la Programul internaţional „Misiunea Cumpărătorului”, ce va avea loc în cadrul Târgului Internaţional de Articole de Bucătărie şi Uz Casnic – ”Ideal Homex 2012”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor