Cine va câştiga premiul cel mare la concursul "Polobocul de aur"?

(photos.com)
Epoch Times
10.03.2012

În curând se va afla care sunt cele mai bune vinuri pastorale din ţară, relatează Publika.TV.

Cine va câştiga premiul cel mare la concursul "Polobocul de aur" - un poloboc cu o capacitate de 120 de litri?

"Deja sunt peste 25 de cereri, prima etapă de participare o să o petrecem între 16 şi 20 martie, ca la 20 martie învingătorii primei etape să depună cererile la comisia centrală care se va petrece pe 23 martie", a precizat Preşedintele Camerei de Comerţ Tighina, Visarion Bilic.

Potrivit Publika.TV, Gheorghe Gogu, din Căuşeni, a câştigat concursul "Polobocul de Aur" deja de 4 ori şi a precizat: "am pregătit mostrele la 3 categorii de vinuri (cagor vinul dulce, muscat de desert, şi sovignon, vin sec alb) să le dăm la concurs... şi aşteptăm tot un premiu." Căci producerea vinului pastoral a devenit o tradiţie de familie.

Precizăm că la 6 martie, a demarat tradiţionalul concurs „Polobocul de aur”, la care producătorii de vinuri de casă pot concura pentru a-şi lăuda produsul.

Scopul concursului este de a remarca cei mai buni producători de vin de casă, de a populariza tradiţiile naţionale de fabricare a vinurilor moldoveneşti calitative în condiţii casnice, precum şi de a ridica cultura de consum şi a facilita schimbul de experienţă.

Tradiţional, premiile vor fi înmânate în cadrul Zilei Naţionale a Vinului, în luna octombrie. Şi vor fi premiaţi producătorii de vin de casă, care vor prezenta în concurs cel mai bun vin.

Concursul este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie şi se desfăşoară în perioada 6 - 21 martie, curent. Cererile şi mostrele pot fi depuse la filialele CCI în regiune sau la oficiul central al CCI, mun. Chişinău, bd. Ştefan cel Mare 151, of. 9, Direcţia Expoziţii şi Târguri a CCI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor