Armata israeliană loveste Fâşia Gaza dupa o lansare de rachetă către teritoriul israelian

Avion de vânătoare israelian
Avion de vânătoare israelian (Getty Images)

Forţele de apărare israeliene au confirmat prin intermediul reţelelor de socializare că au efectuat mai multe lovituri împotriva ţintelor organizaţiei Hamas în sudul Fâşiei Gaza, miercuri seara.

Într-o declaraţie, Armata israeliană (IDF) a clarificat că atacurile, efectuate de „avioanele de luptă ale IDF”, au avut loc ca „răspuns la tirul de rachete şi la explozia unor bombe din Fâşia Gaza către teritoriul israelian” miercuri.

"Organizaţia teroristă Hamas este responsabilă de ceea ce se întâmplă în şi din Fâşia Gaza şi vor exista consecinţe pentru acţiunile împotriva cetăţenilor israelieni", a adăugat contul oficial de Twitter al IDF.

Armata israeliană a menţionat că ţintele includ „arme şi infrastructură subterană” aparţinând Hamas.

Miercuri în sudul Israelului au sunat sirenele care semnalau lansarea unui proiectil din Fâşia Gaza.

Un corespondent pentru Jerusalem Post, a dezvăluit ulterior, prin Twitter, că IDF a localizat un „mortier” pe un câmp din sudul Israelului.

Armata israeliană a susţinut că „rachete şi baloane” au pătruns miercuri în Israel din Gaza.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe