Armata israeliană a găsit un nou tunel săpat de militanţii din Fâşia Gaza

Tunel din Fâşia Gaza spre Israel
Tunel din Fâşia Gaza spre Israel (DAVID BUIMOVITCH / AFP / Getty Images)

Armata Israelului susţine că a găsit şi distrus un al doilea tunel săpat din Fâşia Gaza, controlată de Hamas, către Israel, raportează marţi Fox News.

Armata a informat că a explodat marţi acest al doilea tunel, care se întindea zeci de metri în Israel. Generalul Yoav Mordechai a avertizat că zona înconjurătoare este periculoasă şi "ameninţările sunt încă iminente".

Duminică, armata a anunţat descoperirea unui alt tunel de acest gen, care lega Fâşia Gaza de Israel, despre care purtătorul de cuvânt al armatei, Yoav Mordechai, preciza că este "unul dintre cele mai avansate tuneluri de teroare care a fost descoperit în ultimii ani".

Tunelul se întindea pe 2,5 kilometri, era căptuşit cu beton şi conţinea, de asemenea, şine şi iluminaţie "în scopul de a transporta rapid echipe de terorişti", israelienii suspectând că presupuşii militanţi planificau să-l folosească pentru a ataca sau a răpi israelieni.

Acest tunel (cel descoperit duminică - n.r), este "o dovadă în plus că Hamas, în ciuda armistiţiului care a fost impus, continuă să se pregătească pentru o confruntare", a precizat Ministrul Apărării israelian, Moshe Yaalon, citat de mass-media.

"Vom continua să acţionăm cu forţă împotriva celor care au încercat să lovească cetăţenii Israelului”, a adăugat acesta.

Astfel de tuneluri au mai fost descoperite şi acum câţăva ani în Israel. În 2006, militanţii au reuşit să se strecoare printr-un tunel similar, au ucis doi soldaţi israelieni şi au răpit un al treilea, Gilad Schalit, care a fost ţinut ostatic timp de cinci ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe