Armand Goşu: Guvernul Cioloş nu se va compromite de dragul unor aranjamente pentru Plahotniuc

Analistul politic, Armand Goşu este de părere că Guvernul Filip nu va primi niciun ban de la Bucureşti doar pentru promisiuni.
Armand Goşu, politolog român
Armand Goşu, politolog român (europalibera.mobi)

Expertul român, Armand Goşu ar vrea să creadă că, în cazul unor alegeri anticipate în Moldova, „România va lucra discret, dar eficient în următoarele luni pentru cristalizarea unei alternative viabile la actualele partide aşa-zis proeuropene de la Chişinău”. Potrivit Jurnal.md, Goşu a subliniat că vor curge lacrimi, Bucureştiului îi va fi greu să-şi ia rămas bun de la Ghimpu şi Chirtoacă, dar va supravieţui, aşa cum a făcut-o şi acum câţiva ani, cu Iurie Roşca.

Analistul politic a ţinut să precizeze şi faptul că Bucureştiul nu poate să acorde banii promişi Basarabiei doar pentru promisiuni goale, fiind necesară îndeplinirea acelor condiţii înaintate de Guvernul Cioloş.

„Nu uitaţi că premierul Cioloş vine de la Bruxelles şi foarte probabil că se va întoarce acolo. El înţelege jocul mare, la nivel de UE. Lângă premier sunt oameni care lucrează la Bruxelles, la Comisie sau în Serviciul de Acţiune Externă al UE. La rândul lor şi ei vor să se întoarcă acolo. Nu-şi vor compromite carierele de înalţi funcţionari europeni cu salarii de mii şi mii de euro de dragul unor aranjamente pentru Plahotniuc, oricine le-ar cere acest lucru”, a declarat Goşu.

În opinia expertului român, premierul Dacian Cioloş nu va debloca creditul promis Moldovei decât dacă după ce va primi acordul FMI şi Comisiei. „Cred că premierul e bine consiliat, el înţelege că prin acest împrumut cumpără timp”, a punctat Goşu.

Astfel, analistul specializat în problemele din spaţiul ex-sovietic a venit şi cu câteva recomandări pentru Guvernul Filip cu privire la măsurile care ar urma sa fie întreprinse pentru a avea nişte instituţii care să funcţioneze pentru cetăţeanul R. Moldova.

„Adoptarea unui nou cadru legislativ pentru funcţionarea procuraturii, pentru reformarea justiţiei, scoaterea instituţiilor statului de sub controlul politic, o nouă lege de finanţare a partidelor politice, pentru că de aici pleacă marea corupţie”, ar fi doar câteva dintre ele.

Mai mult, Armand Goşu este de părere că „la Chişinău sunt destui oameni competenţi şi cinstiţi care ştiu ce trebuie să facă. Şi cel mai important este recâştigarea încrederii cetăţenilor. Fără încredere nu se poate construi nimic durabil”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe