Antrenor de handbal acuzat că a violat 7 adolescente cu vârste între 10 şi 14 ani

Cătuşe
Cătuşe (SERGEI SUPINSKY / AFP / Getty Images)

Antrenorul de handbal Ion Ţibru, în vârstă de 65 de ani, a fost arestat preventiv pentru că ar fi abuzat sexual cel puţin 7 fete pe care le pregătea la un club de handbal privat din Bucureşti, relatează PRO TV.

Procurorii îl acuză de 15 infracţiuni de viol şi 2 infracţiuni de corupere de minori. Ţibru este acuzat că ar fi abuzat 7 adolescente cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, toate provenind din familii destrămate, cu cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate. Procurorii susţin că antrenorul cunoştea toate aceste aspecte şi se folosea de asta pentru a le câştiga încrederea şi a le oferi o falsă senzaţie de protecţie, după care le abuza sexual.

Potrivit sursei citate, Ţibru a fost prins în flagrant de procurori.

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale susţin că în cantonamente le ademenea în camera lui, sub pretextul că trebuie să le facă masaj după antrenament şi profita de ele.

Una dintre fetele abuzate şi-a învins teama şi a povestit membrilor familiei prin ce a trecut, aceştia depunând o plângere la poliţie. Anchetatorii au descoperit că alte 6 fete că au trecut prin aceeaşi situaţie.

Apropiaţii bărbatului nu pot crede că acesta a fost în stare de un asemenea lucru: "M-aţi blocat total, este inimaginabil. Eu nu l-am cunoscut niciodată cu astfel de veleităţi. Este un tip mai vesel, mai comunicativ. Este un tip care are un comportament aşa puţin mai diferit, dar nu în sensul rău, în sensul de a glumi, e un tip mai efervescent, nu cu glume deplasate", a declarat preşedintele Asociaţiei Municipale de Handbal Bucureşti.

Antrenorul este separat de soţie şi are un copil.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.