Antonescu: "Traian Băsescu ar trebui să-i retragă europarlamentarului Laszlo Tokes "Steaua României"

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)
Gina Zaragiu
13.08.2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că nu a încercat niciodată să contribuie la incitarea împotriva lui Tokes Laszlo sau la diabolizarea lui. De asemenea Antonescu a declarat că nu a pus în discuţie şi nu a protestat în momentul în care Tokes, "în ciuda lungii sale cariere antiromâneşti", a fost decorat de către preşedintele Traian Băsescu.

Întrebat dacă liderul partidului extremist maghiar Jobbik, Gabor Vona, ar trebui să fie declarat persoană indezirabilă, Antonescu a răspuns "Da, numai că mai avem o problemă, dl Tokes Laszlo. Chiar dacă am adoptat, cred că de fiecare dată şi înainte de a fi preşedinte de partid (...), poziţii ferme, clare, faţă de declaraţiile sale nu am avut niciodată ce se cheamă o atitudine isterică în raport cu dl Tokes. Nu am încercat niciodată să contribui la incitarea împotriva sa sau la diabolizarea acestei persoane. Nu am pus, de pildă, în discuţie, şi nu am protestat în momentul în care dl Tokes Laszlo, în ciuda lungii sale cariere antiromâneşti, a fost decorat de către acelaşi preşedinte Traian Băsescu. Am încercat să înţeleg atunci că este decorat cu Steaua României în grad de cavaler - înaltă distincţie a statului român - pentru rolul său la Revoluţia din decembrie 1989", a precizat preşedintele liberalilor.

Crin Antonescu, a mai declarat marţi că Traian Băsescu ar trebui să-i retragă europarlamentarului Laszlo Tokes ''Steaua României'' în grad de cavaler ca gest care să "amendeze" atitudinea antiromânească a acestuia.

"Cred că înainte de a-şi pune problema aşa cum a făcut-o Traian Băsescu dacă mai merită sau nu cetăţenia română cam aşa a lăsat a se înţelege, cu dl Lăzăroiu, probabil că o să analizeze dacă mai merită sau nu Tokes, cred că un gest care să amendeze atitudinea statornică şi revoltător antiromânească a acestui cetăţean român, a acestui europarlamentar român, care este Laszlo Tokes, ar fi măcar retragerea înaltei distincţii pe care a primit-o", a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă.

Antonescu a reiterat că Vona Gabor nu înseamnă nimic şi că partidul condus de acesta reprezintă "un punct de jenă pentru Europa".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Izvorul Mureşului, din Harghita, că "Ungaria este un focar de instabilitate" privind tratamentul minorităţilor în regiune, subliniind că România "îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei".

"Am crezut că funcţionează decenţa. Anul acesta, ne-au dovedit că pot fi indecenţi. Ungaria a devenit, în momentul de faţă, un focar de instabilitate din punct de vedere al tratamentului minorităţilor în regiune, nu în România. În România, nu se va întâmpla nimic, dar în regiune politica Budapestei a început să creeze dificultăţi statelor care au minoritate maghiară pe teritoriul lor. România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei", a declarat Traian Băsescu.

De asemenea, Traian Băsescu a mai declarat, luni, că "nu îşi merită calitatea de cetăţean român cel care cerea mai zilele trecute ca Transilvania să fie trecută sub protectorat".

"Am început din păcate de puţină vreme politica de redobândire a românismului în afara frontierelor. Nu avem în intenţii nimic de genul celor nefericiţi susţinuţi de un cetăţean român care nu-şi merită această calitate, cel care mai zilele trecute cerea ca Transilvania să fie trecută sub protectorat", a declarat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor