Antonescu: Teoria lui Băsescu este că toţi liderii USL sunt vinovaţi de lovitură de stat

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

Liderul liberalilor Crin Antonescu, a afirmat, luni dimineaţă, înaintea şedinţei Biroului Politic Central a grupului parlamentar PNL, că „teoria acreditată de propaganda lui Băsescu” este ca toţi liderii USL „sunt vinovaţi de lovitură de stat, de uriaşa fraudare a votului”.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care secretarul general PSD Liviu Dragnea este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) din cauza suspiciunilor de fraudare masivă a voturilor de la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

"Dosare mai grele decât cel al lui Liviu Dragnea?! Ce să mai iasă? Probabil, teoria pe care deja propaganda lui Băsescu a acreditat-o, şi anume, că toţi liderii politici ai Uniunii Social – Liberale sunt vinovaţi de lovitură de stat, de uriaşa fraudare a votului. Nu ştiu, întrebaţi-l pe domnul Morar”, a declarat preşedintele PNL.

Întrebat despre autodenunţul pe care l-a anunţat recent pentru că a încurajat oamenii să meargă la vot, Crin Antonescu a precizat că „îl va ruga” pe preşedintele PDL Vasile Blaga să depună o plângere penală, deoarece procurorul general Codruţa Kovesi i-a descurajat în demersul autodenunţului.

"Ne-a descurajat, după cum aţi văzut, doamna procuror general, care a zis că nu se pune cu autodenunţ. Avem soluţia să-l rugăm pe domnul Blaga să ne mai facă o plângere penală, alea sunt luate în considerare la Parchet”, a explicat Crin Antonescu.

De asemenea, referitor la comisia parlamentară care va analiza modul de derulare al anchetelor procurorilor cu privire la referendum, Crin Antonescu a declarat că este unul dintre subiectele înscrise pe ordinea de zi a şedinţei de luni a partidului liberal.

DNA a anunţat pe 6 septembrie ce acuzaţii i se aduc secretarului general al PSD Liviu Dragnea, care este urmărit penal în dosarul fraudelor de la referendum. Astfel, Dragnea este acuzat de asociere pentru săvârşirea unor infracţiuni şi de instigare la cumpărarea voturilor. Mai mult, Dragnea este acuzat că ar fi dus minori şi condamnaţi penal la urne.

Totodată, DNA informează că Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum.

El "a iniţiat o asociere formată din numeroase persoane (preşedinţi şi membri ai secţiilor de votare coordonaţi de responsabili locali şi judeţeni, preşedinţi de organizaţii judeţene şi locale, precum şi primari ai partidului), iar scopul asocierii era săvârşirea de infracţiuni prevăzute de Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, relevă DNA.

Liviu Dragnea, coordonator al campaniei electorale a PSD, a negat acuzaţiile şi a spus că întreaga campanie a fost organizată legal.
Dacă va fi găsit vinovat, Liviu Dragnea riscă până la 15 ani de închisoare.