Antonescu: PSD-iştii nu au curajul să candideze sub sigla propriului partid

2 Decembrie primiri Palamentul României. În imagine, Crin Antonescu
2 Decembrie primiri Palamentul României. În imagine, Crin Antonescu (Epoch Times România)
Flori Mladin
28.04.2014

Crin Antonescu, liderul PNL, susţine că doreşte ca România să aibă "lideri de bun-simţ şi cu bun gust, lideri cu o minimă cultură", "lideri care să zică 'doamnă' nu 'fă', lideri care să zică 'domnule', nu 'băi Liviule' ", susţinând că dacă Ponta nu era 'pus' preşedinte la PSD, ar fi ajuns la UNPR.

"Vreau pentru această ţară lideri de bun-simţ şi cu bun gust, lideri cu o minimă cultură, lideri cu modele adevărate, lideri cu respect pentru istoria ţării şi pentru oamenii ţării, lideri care să zică 'doamnă' nu 'fă', lideri care să zică 'domnule', nu 'băi Liviule', lideri care să înţeleagă că banii din bugetul de stat sunt ai românilor nu ai lui. Să nu mai aud un prim ministru spunând: 'eu vă dau bani, dar să văd ce faceţi cu ei'. Domnule Ponta, banii dumitale, îl iei pe Ghiţă, luaţi avionul şi te duci şi ţi-i pui în Dubai. Banii ăia de la buget sunt banii românilor, nu ai tăi", a afirmat Crin Antonescu, cu ocazia lansării candidaţilor liberali la alegerile europarlamentare.

Referindu-se la premierul Victor Ponta, preşedintele PNL le-a spus celor prezenţi: "Dacă nu era pus preşedinte la PSD ajungea pe la UNPR, mi-a spus-o Gabi Oprea, nu altcineva".

Totodată, în opinia lui Crin Antonescu, social-democraţii nu au curajul să candideze sub sigla propriului partid, aşa cum au procedat şi PDL în anul 2012, care a renunţat la culoarea partidului - portocaliu.

"Astăzi, PSD nu are curajul, deşi e cel mai mare partid, deşi e cel mai puternic partid, deşi are pact de coabitare cu Băsescu, deşi are tot ce îi trebuie, îl au şi pe Zgonea, au toate valorile din ţara asta, de ce nu ies în alegeri cu numele lor? De ce încearcă să mintă oamenii că USL există în continuare? (...) Pentru că sunt mincinoşi şi hoţi şi în momentul în care m-au întrebat ce au furat sau ce fură, le răspund: tot ce pot, tot ce le lăsăm noi, dacă nu suntem noi atenţi. Fură pământ, fură bugetul ţării, fură texte, fură lucrări de doctorat, fură tot!", a mai spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu a mai afirmat că nu datorează nimic foştilor aliaţi politici din PSD, susţinând că Ponta nu înţelege ce înseamnă trădarea, întrucât este "mincinos, laş şi trădător".

"Ponta nu poate înţelege foarte bine ce înseamnă trădarea. Ca să înţelegi ce înseamnă trădarea, trebuie să înţelegi ce înseamnă principii, valori, consecvenţă. Nici eu, nici nimeni din PNL nu a trădat pe nimeni. Trebuie să îi spunem acestui mincinos, laş şi trădător care este Victor Ponta şi cu toată liota lui plătită de la bugetul de stat de mincinoşi cam cum e cu trădarea. ", a afirmat Crin Antonescu.

Antonescu a mai susţinut că Ponta "s-a dus la Bruxelles şi a stat, în cel mai ruşinos mod care i s-a întâmplat vreodată unui conducător al României, a stat să fie tras de urechi şi plesnit peste ceafă de acelaşi Martin Schulz cu care umblă astăzi" şi că "a încercat să strecoare prin Parlament combinaţia cu Gold Corporation".

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la lansarea candidaţilor PSD la europarlamentare, răspunzând unei întrebări, că i s-a adresat ministrului Doina Pană cu expresia "Măi", dar nu o va mai folosi, pentru ca să înţeleagă şi "colonelul Turcescu".

Premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul delegat pentru Ape, Doina Pană, au mers, marţi, într-o localitate din judeţul Teleorman, pentru a vedea care este situaţia în zonele inundate şi a discutat cu localnicii. Presa a relatat că, marţi, la Beiu Victor Ponta i-ar fi spus ministrului Pană: "Tu ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?".

În context, ministrul delegat pentru Ape, Doina Pană, a afirmat ulterior că nu l-a auzit pe premier spunând cuvântul "fă" şi ca acesta i se adresează mereu doar cu "măi", solicitând ca înregistrarea să fie ascultată atent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor